horoszkóp

Angelina Jolie örökbefogadta a vietnami kisfiút

2007.03.17. 20:03
Vége a bürokratikus eljárásnak, Tam Binh-et Pax Thien Jolie-nak hívják. Angelina Jolie örökbefogadhatta a három és fél éves vietnami kisfiút. A színésznő csak kis protekciót kapott a helyi hivataloktól, de még így is több mint fél évig tartott a procedúra.

Angelina Jolie már csütörtök éjjel megérkezett Vietnamba, hogy örökbe fogadjon egy három és fél éves árvaházi kisfiút. A színésznőt a 8 millió lakosú Ho Chi Min-ben kapták lencsevégre fotósok. Jolie már adoptált két gyermeket. Férjével, Brad Pittel egy saját gyermekük is van.

Vitenami bürokrácia

Úgy látszik, a bürokrácia nem csak európai sajátosság, hiszen az örökbefogadási eljárás múlt nyáron kezdődött Vietnámban, de csak most sikerült minden papírmunka végére jutniuk a bürokratáknak.

Az ügyben közreműködő helyi nonprofit intézmény munkatársa elmondta, hogy Ms Jolie tudomásul vette, hogy örökbefogadási kérelmének elbírásában nem élvez előnyöket, így végig kellett járnia a hivatalos utat.

Kicsit felpörgetve

Március 9-én azonban egy vitenami vezető tisztviselő megígérte, hogy amennyire tudják, meggyorsítják az eljárást, hiszen biztosak benne, a kisfiú jó helyre kerül, lévén, hogy nem ez az első örökbefogadása Angelina Jolie-nak.

Többen kifogásolták Jolie protekcióját, de helybéli szülők úgy vélekedtek, a legfontosabb, hogy a kisfiúnak jó dolga lesz. Vietnamban egyébként átlagosan hat hónapig tart egy ilyen eljárás, de van, hogy több időt vesz igénybe.

Új nevet kapott a kisfiú

Angelina Jolie új nevet is adott a kisfiúnak, Tam Binh-et ezentúl Pax Thien Jolie-nak hívják. Az örökbefogadási papírokat aláírták a helyi hivatalokban, így ha az amerikai hatóságok is jóváhagyják az eljárást, a gyermek elutazhat az Egyesült Államokba.