horoszkóp

Angelina Jolie kambodzsai útlevelet kap

2004.07.07. 09:15
Kambodzsa miniszterelnöke felajánlotta Angelina Jolie-nak az állampolgárságot hálából mindazért az erőfeszítésért, amit a színésznő a szegénységtől sújtott ország természetvédelméért tett.
Jolie be nem jelentett kétnapos kambodzsai látogatása során úgy nyilatkozott, szívesen elfogadja az állampolgárságot, ugyanakkor nem beszélt arról, hogy ő voltaképp amerikai. Kambodzsa egyébként engedélyezi a kettős állampolgárságot.

Fia kambodzsai

A színésznő két évvel ezelőtt Kambodzsában fogadta örökbe kisfiát, Maddoxot, mondta Hun Sen miniszterelnök, aki a színésznővel folytatott beszélgetése közben tette nagyvonalú javaslatát. "Megemlítette, hogy kambodzsai állampolgárságot adományozna nekem, és azt hiszem, és ez nagy megtiszteltetés lenne számomra, és nagyon fel lennék villanyozva. Nos, azt hiszem, tenni is fogok azért, hogy megkapjam" - nyilatkozta újságíróknak Jolie a találkozó után.

Erdőségeket ment meg

Jolie egyébként 1,5 millió dollárt ad egy kambodzsai közösségi fejlesztési társaságnak környezetvédelmi törekvésekre az ország távoli északnyugati területein. A projekt célja, hogy 148 200 hektárnyi erdőséget megvédjen Samlaut és Pailin régióban, melyek korábban a vérengző Vörös Khmer rezsim erődítményei voltak 1975 és '79 közötti regnálása idején. Jolie egyébként Maddoxot magával vitte Samlautba, ahol otthont építtetett maguknak, írja az Ananova.

"A fiam egyszerűen csodálatos. Minden egyes alkalommal magammal akarom vinni Kambodzsába, mégpedig olyan gyakran, amennyire csak lehet, mert tudatosítani akarom benne, hogy kambodzsai, amire mi mindnyájan büszkék vagyunk" - mondta, és hozzátette, hogy éppen kambodzsai nyelvtanárt keres fiának.

A miniszterelnök nagyra becsüli

Találkozásuk során Hun Sen nagyra becsüléséről és hálájáról biztosította a színésznőt mindazért, amit a környezet védelméért tesz. Munkája elismeréséül pedig jelezte neki, "szívesen látja a kambodzsai állampolgárok körében" - mondta a sajtónak az esemény szóvivője.