horoszkóp

Angelina Jolie elsírta magát, amikor anyjára emlékezett

2008.11.18. 14:25
A színésznő a Clint Eastwood-rendezte Changeling (a hazai mozikban Elcserélt életek) londoni sajtótájékoztatóján küzdött sikertelenül a könnyekkel, amikor tavaly elhunyt édesanyjára terelte a szót.

Angelina Jolie a londoni sajtótájékoztatón könnyben úszó szemmel, elcsukló hangon idézte fel, miért volt különösen fájdalmas érzés legutóbbi filmjében anyát játszani: mert a főhősnő nagyon emlékeztette őt saját édesanyjára, aki pár hónappal a forgatás kezdete előtt, 2007 januárjában hunyt el: „Marcheline-nek hívták, de mi csak Marshmallow-nak (mályvacukor) becéztük viccesen, mert a világ legédesebb, legszelídebb asszonya volt. Tündéri volt, soha nem gurult dühbe, és az élete árán se lett volna hajlandó káromkodni. Ha azonban a gyerekeiről volt szó, nagyon szenvedélyes tudott lenni – úgyhogy ez a film az ő filmje”.

Jolie a film promóciós turnéja révén más személyes kapcsolódási ponttal is reklámozta az alkotást: legutóbb azt állította, hogy ez a szerep segített neki abban, hogy teherbe essen az idén júliusban született ikrekkel.

Jolie és gyermekeinek apja, Brad Pitt a hat gyerekkel együtt érkeztek Amerikából a filmes sajtótájékoztatóra, és a Daily Mail beszámolója szerint láthatóan nagyon fáradtnak tűntek – a lap ennek tulajdonítja Jolie érzelmi kitörését, valamint azt, hogy a pár kissé alulöltözte a sajtótájékoztatót.

Az 1920-as években játszódó filmben Jolie egy édesanyát alakít, akinek kisfiát elrabolják, és senki nem hisz neki, amikor azt állítja, a rendőrség nem a saját fiát hozta vissza neki. Az asszonynak így egyedül kell szembeszállnia a korrupt Los Angeles-i rendőrséggel, miközben őt minden eszközzel megpróbálják ellehetetleníteni. A színésznő azért is érezte különösen megindítónak ezt a szerepet, mert a történet valós eseményen alapul. „Amikor először olvastam a forgatókönyvet, alig tudtam letenni, de végül azt gondoltam, ’nem, ezt nem akarom eljátszani’, egyszerűen túl felkavarónak találtam. De aztán nem tudtam szabadulni tőle [a főhősnő figurájától], azon vettem észre magam, hogy mindenkivel csak erről a különleges nőről akarok beszélgetni”.

Biztos nem tűnik el hirtelen

Jolie arra is célzott a sajtótájékoztatón, hogy a jövőben egyre kevésbé a karrierjével, és egyre inkább a családjával foglalkozna, valamint azzal, hogy tovább növelje a gyerekeik számát. „Nagy családom van, ami sok felelősséggel jár, és szerencsémre azt is megengedhetem magamnak anyagilag, ne kelljen egyfolytában dolgoznom azért, hogy fenn tudjam tartani. Kivételes szerencse, hogy rengeteget tudok velük lenni. Lehet, hogy egy időre fel is függesztem a karrierem”. Az örökös és elmaradhatatlan kérdésre pedig, miszerint terveznek-e további örökbefogadást, a rövid, de határozott „Egészen biztosan” választ adta. A színésznő azért nem tervez azonnali visszavonulást: „Még van pár tervem a jövőre, de aztán lassan eltűnnék, hogy aztán már csak nagyinak kelljen lennem”.