Angelina Jolie eladja az Oscarját

2004.10.04. 14:02
A világ második legszexisebb színésznőjének kikiáltott Jolie már másodszor akar megszabadulni az Oscar-díjtól. Egyébként sosem vitte haza.
Angelina Jolie elhatározta, túlad az 1999-es Észvesztő című filmért kiérdemelt arany-szobrocskán.

Nemes a cél

A színésznő számára - saját bevallása szerint - a díj nem képvisel túl nagy értéket, többek között ezért is akar megszabadulni a mások szemében felbecsülhetetlen értékű tárgytól. Az Oscar eladásából származó bevételt viszont nemes célra szánja, ugyanis az egész összeget gyermekek érdekeivel foglalkozó jótékonysági alapítványok számláira szeretné utalni.

Már nem fontos

Jolie a Teenhollywoodnak elmondta, annak idején nagyon örült, hogy hazavihette az Oscart, de manapság már szinte semmit sem jelent számára. "Szép dolog az Oscar, de sohasem veszem a díjakat túl komolyan. Tartom magam az elvemhez, hogy amilyen gyorsan csak lehet, odaadom őket valakinek, hogy ne legyenek a környezetemben." - mondta a színésznő, aki a néhány évvel ezelőtti gála után nem is vitte haza a díjat. "Az Oscar a mamámnál van. A lényeg, hogy ne lássam. Mióta megkaptam, nem is láttam" - vallotta be Jolie.

A színésznő egyszer már elhatározta, hogy aukcióra bocsátja a szobrot, de akkor ismerősei lebeszélték róla.

A szexis flegma

Az Oscar-díjas Jolie egyébként nemrég újabb elismerésben részesült. Az Empire magazin olvasói a világ második legszexisebb hollywoodi sztárjának választották meg, míg minden idők legszexisebb filmcsillaga a 19 éves Keira Knightley lett.