horoszkóp

Angelina Jolie hátára vicsorgó tigrist varrtak

2004.07.09. 16:50
Hollywood legtöbb tetoválással díszített kismamája, Angelina Jolie újabb darabbal gazdagította a testét borító minták sorát: ezúttal egy 20 centi magas és 30 centi széles, vadul vicsorgó tigris került a hátára, a csípője fölé. A művészi igényű rajzot még július 7-én, bangkoki kiruccanásán készítette neki Sompong Kanphai thaiföldi tetoválóművész.
Angelina Jolie épp a közeli Kambodzsában járt villámlátogatáson kétéves, örökbefogadott kisfiával, Maddoxszal, ezután azonban nem hazafelé vette az irányt: magánrepülőjével Bangkokba repült, ahol egy szállodai szobában fogadta a tetoválómestert. A mindössze két órán át tartó művelet során a tetoválóművész kántálással és ősi himnuszok éneklésével kért áldást a készülő tigristetkóra, ami hite szerint így erőt és gazdagságot hoz majd viselőjének.

Tényleg szerencsét hoz

Jolie-nak nem ez az első rajza Sompongtól: az elsőt- egy ősi, khmer nyelvű szöveget - tavaly áprilisban készítette a mester a színésznő bal lapockájára. Az öt függőleges sorból álló mantráról a mester akkor elmondta: elriasztja a balszerencsét, és óvja viselőjét a balesetektől; Jolie pedig maga is azt állítja, hogy azóta tényleg szerencse kíséri. A tetoválómester szerint a színésznő egyébként bámulatra méltóan fegyelmezett, és zokszó nélkül viselte a tradicionális, hosszú tetoválótűk korántsem fájdalommentes munkáját.

De hogyan tüntetik el?

A Jolie testét díszítő rajzok mindig hálás témát jelentettek a bulvársajtónak, legutóbb a bal karjára üttetett Billy Bob felirat kapcsán tárgyalták előszeretettel: a tetoválást ugyanis még Billy Bob Thorntonnal dúló szerelmük alatt készíttette a színésznő, de szakításuk után lézeres úton távolíttatta el. A tetoválások, melyek Jolie vagány, egyéni imidzsének részét képezik, egyben nagy gondot okoznak a sminkeseknek: a Tomb Raiderben például épp az - akkor még érvényben lévő - Billy Bob feliratot próbálták eltüntetni, ámde sikertelenül: a sötét betűk mindig átütöttek a fedőrétegeken. Végül digitális technikával, kockáról kockára kellett törölni a színésznő karjáról a nem kívánt mintát.

Kemény külső, érző belső

A színésznő gyors távol-keleti utazásának nem kizárólag a tetováltatás volt az oka. Pár nappal korábban ugyanis az ország miniszterelnöke, Hun Sen tiszteletbeli kambodzsai állampolgárságot ajánlott fel a színésznőnek környezetvédelmi munkájáért, és mert egy országukbéli gyermeket fogadott örökbe. Angelina Jolie az elnök ajánlatát rendkívül megtisztelőnek nevezte, és kijelentette, szándékában áll el is fogadni azt.

Jolie 2001-ben, az első Tomb Raider film forgatásakor járt először az országban, ahol az ősi Angkor Wat templom romjainál forgatták pár jelenetét. A színésznő azóta komoly kampányt folytat a rendkívül szegény sorsú ország legelmaradottabb vidékének fejlesztése érdekében, emellett természetvédelmi akciót kezdeményezett a helyi természeti környezet megőrzéséért, és nemsokára komoly, 1,6 millió dollár (325 millió forint) összegű adománnyal is segíti majd az őserdők megóvását az országban.