horoszkóp

Kelemen Anna szájkosarat tesz Zeuszra

bry
2008.11.07. 07:55
A playmate kutyája ismét emberre támadt, egy tizenegy éves kislányt kapott el a karján. Igaz, Kelemen Anna az eset alatt éppen külföldön volt, és anyja sétáltatta Zeuszt, az ebet, de így is kifizette a kezelési költségeket és bocsánatot kért a megsebesített kislánytól.

Kelemen Anna kutyája, Zeusz ismét emberre támadt. Ezúttal egy 11 éves kislányt sebesített meg. Mivel a kutyára akkor nem Kelemen Anna vigyázott így ő jogilag nem vonható felelősségre, mondta el a Velvetnek Kelemen Anna ügyvédje, Beleznay Zsolt. Ennek ellenére Kelemen Anna átérzi a felelősségét és ügyvédje elmondása szerint, bár a jogszabály nem kötelezi, mostantól szájkosárban fogja sétáltatni Zeuszt, és akár kutyakiképző segítségét is kéri, de az ebhez ragaszkodik.

Zeusz nyugalmi állapotban

Senki sem számított a támadásra

Zeuszra a playmate édesanyja vigyázott, amikor az eset történt, mivel a modell éppen külföldön tartózkodott. Az asszony éppen a társasház kertjében sétáltatta pórázon a kutyát, amikor találkoztak a kislánnyal és annak édesanyjával, akikkel egyébként régebb óta ismerik egymást, és Zeusz soha sem támadott rá. A kutya farokcsóválva odament a kislányhoz, és mindenki számára váratlanul, egyszer csak karon ragadta a kislányt és rángatni kezdte. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett a karján, hogy kórházba kellett szállítani.

A modell csak akkor értesült az esetről, amikor el akarta hozni kutyáját édesanyjától. A baleset után a kislány kezelési költségeit kifizették, és Kelemen Anna telefonon kért bocsánatot a megsérült kislánytól és családjától, monda el Beleznay Zsolt ügyvéd.

A kislány édesanyja a Blikknek azt nyilatkozta, egyelőre nem tervezik, hogy peres úton kérjenek kártérítést, pedig szükségük lenne a pénzre. „Nem tudom miből fogjuk kifizetni a plasztikai műtéteket, a gyógyszereket és a rehabilitációhoz szükséges kiadásokat”, nyilatkozta a jelenleg munkanélküli édesanya.

Kelemen Anna nem kutyaként, hanem emberként kezeli Zeuszt

Erényi Zita kutyakiképző szerint az a legnagyobb probléma, hogy Kelemen Anna nem úgy kezeli Zeuszt, mint egy kutyát, hanem mint egy embert: kényezteti, babusgatja, ezzel pedig a lehető legrosszabbat teszi. Véleménye szerint Zeusz szereti, de nem tiszteli a gazdáját, nem látja benne a falkavezért. Ebből adódnak a viselkedési zavarai, ami korrigálható, ha kialakítják a rangsort.

Erényi Zita elmondása szerint a kutyát valószínűleg nem érhette még negatív élmény a gazdája részéről, és feltehetőleg komolyabb büntetést sem kapott, amikor rosszat csinált. Ezért Zeusz úgy gondolja, ő a vezér a családban. A falkavezérnek pedig többek között zsákmányszerzési jogai vannak. Márpedig Zeusz saját maga nem tudja a vacsoráját levadászni a szocializált környezetben, tehát a vezérségi pozíció itt már nem tud teljesülni. „Azt nem szabad elfelejteni, hogy bár háziasítottuk kutyáinkat, ők mégis vadállati ösztönnel rendelkeznek. Ezért nem csak a kutyát kell szocializálni, hanem a gazdáját is meg kell tanítani a kutyája nyelvén kommunikálni és tisztázni, kinek hol a helye", mondta Erényi Zita a Velvetnek.

A cikkel kapcsolatos véleményét itt írhatja meg.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft