horoszkóp

Figyelmeztetésnek szánták Zeusz elrablós kamuját

bry
2008.11.18. 13:56
Kapcsolódók (1)
Hoppál Bulcsú és Takács Lajos az újságok címlapján üzente meg, hogy el akarják rabolni Kelemen Anna kutyáját. Most már mást állítanak, szerintük pusztán arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a hatóságok még mindig nem hoztak jogerős döntést a kutyatámadások ügyében. A többször is emberre támadó Zeuszt sokak szerint már rég el kellett volna altatni, mások azon a véleményen vannak, hogy az ebet nem elrabolni és megölni kell, hanem megnevelni. Írja meg nekünk a véleményét.

Kelemen Anna kutyája többször is emberre támadt, harapott már meg idős asszonyt, és arra is volt már példa, hogy egy kislányt kapott el a karjánál fogva. Takács Lajos és dr. Hoppál Bulcsú felháborítónak tartja az eseteket, ezért bejelentették, hogy elrabolják Zeuszt, és elviszik elaltatni, mivel szerintük a hatóság tehetetlen.

Az elrablásról szóló hír csak figyelemfelkeltés

Valójában szó sincs arról, hogy odamennek Kelemen Annához, hogy elvegyék tőle Zeuszt, és nem is ők akarják elvinni a kutyát elaltatni, mondta el a Velvetnek Hoppál Bulcsú. A probléma az, hogy nincs semmilyen jogi következménye Kelemen és kutyája cselekedetének, és ezen szeretnének változtatni. Azt akarják elérni, hogy az elalatatásról született határozat jogerőre emelkedjen. Ehhez hívták segítségül a médiát, és azzal, hogy szerepelnek az újságokban és a televízióban, nyomást szeretnének gyakorolni a hatóságokra. Az a céljuk, hogy minél hamarabb lezáruljanak a folyamatban lévő jogi ügyek.

Zeusz veszélyes fegyver

Hoppál szerint a Zeuszhoz hasonló kutyák olyanok, mint a fegyver egy olyan ember kezében, aki nem tud vele bánni. „Ameddig meg nem hal valaki, illetve amíg Zeusz nem okoz 50 százalékos testi rokkantságot, addig a hatóságok nem fognak komolyan föllépni, nem is altatják el Zeuszt, és Kelemen Annát sem fogják tényleges börtönbüntetésre ítélni. A felfüggesztett börtönbüntetés egy udvarias megoldás. Kapott is valamit, meg nem is”, mondta Hoppál Bulcsú.

Meg lehetne előzni a támadásokat

Egy korábbi felmérésünk alapján a modellre kirótt büntetés mértékével az utca embere egyetértett, azonban Zeusz sorsával kapcsolatban már megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint egyszerűen csak el kéne altatni, és akkor megoldódnának a problémák, de van olyan is, aki szerint Zeusz egyáltalán nem tehet semmiről és egy másik, hozzáértő gazdinál jó helye lenne. Elhangzottak olyan elképzelések is, hogy elég lenne Zeuszt ivartalanítani, de sokan úgy gondolják, hogy egy kutyakiképző segítségét kéne igénybe venni.

Nem minden támadás végződik a kutya elaltatásával

Kutyatámadásokról szinte naponta lehet hallani, azonban a kutyák sorsa nem minden esetben ér egyforma véget. Egy 13 éves kisfiúra a saját kutyája támadt rá még júliusban egy sétáltatáskor. A kisfiút súlyos sérülésekkel szállították kórházba, és az eset után a gyerek édesapja kérte, hogy a feldühödött állatot ne hagyják életben. Végül egy vadász lőtte le az agresszív kutyát.

Szerencsésebben jártak azok a kutyák, amelyeket május elején Nemesbikken egy férfi ráuszított a háza melletti pályán focizó gyerekekre. Az állatok a menekülő gyerekek közül utolértek egy hétéves kisfiút és halálra marcangolták. Az állatvédők, és az illetékes hatóság végül úgy döntött, hogy nem altatják el a kutyákat, hanem új tulajdonosokat keresnek számukra.