Kálloy Molnár Péternek elszakadt az Achilles-ina, ezért most "évszázados lemaradásait" hozza be: olvas, ír, filmeket néz - legalább nyolc hétig ülőhelyzetbe merevedve.
"Tulajdonképpen büszke vagyok rá, hogy elszakadt az Achilles-inam: Latinovitsnak is elszakadt, igaz, neki a színpadon, nekem pedig focizás közben" - találtuk vidám hangulatban Kálloy Molnár Pétert.

A színészválogatott játékosát edzés közben érte a sérülés. Egy hangos csattanást hallott: először azt hitte, valaki rálépett a lábára, ám hamarosan kiderült, hogy egyszerűen elszakadt az Achillese.

Olvas, verseket ír, filmeket néz, asztal mellett ül

A sérülés miatt valamennyi színpadi szereplését lemondta, s miután túltette magát a kezdeti kétségbeesésen, elkezdte behozni "évszázados lemaradásait". Négy hét fekvő és további négy hét járógipszbe zárva olvasással, versírással, művész-és kevésbé művészfilmek valamint futballközvetítések nézésével tölti az idejét.

Még ebben az évben megjelenik egy verseskötete A kelleténél keletebbre címmel, melyhez várhatóan egy CD is jár majd, amin ismert színészek tolmácsolásában csendülnek fel versei.

Mint mondta, okvetlenül megnézi a Tróját, ahol Brad Pitt alakítja Akhilleuszt, június 1-jén pedig Bácskay Júlia Pszicho színházában ül majd egy asztal mellett, ahonnan az előadás során el sem mozdul.

Kéne egy színésztörvény

Személyre szabottnak tűnő kérdésünkre, hogy vajon miért vállal rendre reklámfilm-szerepeket, a színész bevezetett minket a szakma bugyraiba.

"Nem vagyok olyan helyzetben, hogy anyagilag megengedhessem magamnak, hogy nemet mondjak. Ha az egyik filmből esnék a másikba, és ha a nyolc aktuális színházi főszerepem gázsija elegendő lenne, nem tűnnék fel reklámfilmekben. Ugyanakkor fontos, hogy a forgatókönyv vállalható legyen, így csak olyan reklámokban szerepelek, melyekben valamilyen karaktert alakíthatok, vagyis ahol színészi teljesítményt kell nyújtani" - mondta a normális esetben mozgalmas életet élő Kálloy.

Majd kitért a szakmát sújtó nyűgökre, melyek lassan már-már "ráfizetésessé teszik a színházi jelenlétet". Alapproblémaként az érdekképviselet hiányát említette, mondván, hogy amíg nincs színésztörvény, addig a különféle munkákért elkérhető tarifák nagysága sem szabályozott, s a teátristák egyszerűen rá vannak kényszerülve a kereset-kiegészítésekre.

Jubiláló S.Ö.R., elmaradt darabok

A költő-színész-rendező által fordított S.Ö.R. éppen a napokban ünnepli tízéves jubileumát előadását. Mint megtudtuk, az előadás átcsúszik októberre, amit Kálloy Molnár nagyon fájlal. Ezúton kér elnézést a Tévedések vígjátéka és a Kövek a zsebben című darab nézőitől is, utóbbiak között ugyanis akad, aki egyéb megbetegedések miatt már harmadszor kell, hogy visszaváltsa jegyét.

S hogy meddig tart a kényszerpihenő? Ismerve az Achilles-ín gyógyulási sebességét, legalább fél évvel számolhat a beteg. Thetis gondatlansága miatt.