horoszkóp

Kamilla a Riviéráig menekült Diana elől

2007.09.02. 18:34
Cornwall hercegnője kiborult az őt ért megaláztatások miatt, és egy nem mindennapi hiszti után meg sem állt egy dél-franciaországi luxusjachtig.

Minden lehetséges udvaronccal és még saját férjével is összevesztett Kamilla cornwalli hercegnő, Károly brit trónörökös felesége, miután megalázó módon lemondani kényszerült korábban bejelentett részvételét a néhai Diana hercegnő halálának tizedik évfordulóján rendezett megemlékezésen, és - vasárnapi londoni sajtóértesülések szerint - Károly nélkül vonul el egy dél-franciaországi luxuskikapcsolódásra.

Megyek, nem megyek

Kamilla kiszáll

A trónörökös első feleségének haláláról a pénteki évfordulón emlékezett meg hivatalosan a királyi család, élén II. Erzsébet királynővel és Károly herceggel. A Királyi Lovas Testőrség londoni laktanyájának kápolnájában eredetileg jelen lett volna Kamilla is, de a múlt hétvégén a Clarence House - a trónörökösi házaspár londoni rezidenciája - közölte az alattvalókkal, hogy Károly jelenlegi neje mégsem lesz ott a Diana-megemlékezésen. A rendezvényre árnyékot vető komoly bakit Kamilla a Clarence House tanácsadóinak nyakába varrja. Ő ugyanis - jóllehet Károly és Diana két fia, Vilmos és Harry herceg hivatalosan meghívta - először jó érzékkel úgy döntött, hogy nem megy el, de aztán állítólag hagyta magát meggyőzni a jelenlétét erősen szorgalmazó udvari tanácsnokoktól. A hercegnő azonban, aki Károly és Diana esküvője után is fenntartotta intim kapcsolatát a trónörökössel - és akit sokan máig az első számú felelősnek tartanak Diana sanyarú udvarbeli életéért - sajtóértesülések szerint "zsákszámra" kapta a gyűlölködő és figyelmeztető leveleket, hogy ne merészeljen megjelenni az eseményen. Kamilla a kialakult légkörben, igen kínos módon lemondani kényszerült már nyilvánosan bejelentett részvételét a pénteki hivatalos megemlékezésen, amelyre amúgy sem akart elmenni.

"Na várjanak csak, amíg királyné leszek"

A News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - jól értesült palotabeli forrásokból úgy tudja, hogy a rendkívül kellemetlen incidens után Kamilla súlyosan összeveszett magas rangú udvaroncaival, és "na várjanak csak, amíg királyné leszek" felkiáltással bosszút is esküdött az őt ért nyilvános megaláztatásért. A hercegnő az eset nyomán a lap szerint Károllyal is "izzó szóváltásokba" keveredett, majd úgy döntött, hogy lányával és két barátnőjével - viszont férje nélkül - elutazik a francia Riviérára.

Itt a legnagyobb brit országos parkolócég, az NCP milliárdos tulajdonosának luxusjachtja várja. A 75 méter hosszú, 40 millió font (15 milliárd forint) értékű, Leander nevű hajón 24 főnyi legénység, helikopter-leszállóhely, 100 fős étkező, uszoda és tíz hálószoba szolgálja a hercegnő kényelmét. A hajót "normális" esetben napi 42 ezer fontért (16 millió forintért) lehet kibérelni, de a lap forrásai szerint az engesztelésnek szánt hajókázáshoz a Clarence House "jó árat tudott kialkudni". (MTI)