Súlyos sérüléseket okozott autójával kollégájának a Tv2 új sorozata, a Jóban Rosszban egyik főszereplője, Damu Roland - írta a Színes Bulvár Lap. A színész azonban tagad, ráadásul a baleset alanya is csodálkozva értesült az újságból állítólagos maradandó sérüléseiről - a Tv2 pedig perel.

Damu Rolandnak, a Tv2 új sorozatának negatív karakterét alakító színésznek pár nappal ezelőtt egy régebbi súlyos testi sértési ügyéről értesülhettek az újságolvasók, most pedig állítólag maradandó sérüléseket okozott autójával a stáb egy tagjának a forgatáson. A baleset alanya, Paulikovics Krisztián világosító maga is meglepődve értesült a Színes Bulvár Lap cikkéből, miszerint épp kórházban fekszik, sőt talán le is kell százalékolni. A Velvet érdeklődésére mindketten elmesélték, mi történt valójában.

Az egyik fél szerint semmi

#alt#
Damu Roland
A Jóban Rosszban című sorozat Várnagy Elődjét alakító Damu Rolandot épp az egyik epizód forgatási szünetében értük el, de kérésünkre készségesen összefoglalta a történteket: "Éjszakai jelenet volt, öt métert kellett tolassak egy erdő szélén, ahol mögöttem ott állt a világosító kolléga fekete ruhában a statívval. Sikerült őt meglöknöm az autóval, el is esett, de semmilyen sérülés nem érte őt. A biztonság kedvéért azonnal kihívtuk a mentőket és a rendőrséget, de húszperces vizsgálat után elengedték. Krisztián ezután is tovább dolgozott, sőt azóta is nap mint nap találkozunk. Ami már csak azért sem meglepő, mert személyes baráti kapcsolatban vagyunk, nincs köztünk semmiféle viszály vagy harag."

Sőt, a másik fél szerint se

A Velvet kíváncsi volt Paulikovics Krisztián, az állítólag maradandó sérülésekkel azóta is kórházban fekvő világosító verziójára is. A szakembert nem volt könnyű elérnünk, mivel jelenleg is épp dolgozik: "Szerintem Roland jobban meg volt ijedve mint én, amikor fellökött az autóval. Semmilyen sérülést nem szenvedtem, de mindenki maximálisan korrektül akarta intézni a dolgot, úgyhogy megvártuk a mentőket. Megvizsgáltak, ők sem találtak semmit, és ezután - tekintve, hogy teljesen jól voltam -, folytattuk a munkát. Másnap is velük forgattam, azóta is dolgozom. Talán éppen az bizonyítja legjobban, hogy a kollégáim semmit sem akartak elsumákolni, hogy azonnal orvost, rendőrt hívtak. Azt még nem döntöttem el, hogy kérek-e valamilyen elégtételt a laptól, bár az ismerőseim és a munkatársaim pontosan tudják, hogy a cikkből semmi sem igaz, hiszen nap mint nap látnak, beszélnek velem." - mondta el a Jóban Rosszban világosító munkatársa.

Részben hasonlít

A sorozatban a Damu által játszott Várnagy Előd a negatív karakter: maffiózó kapcsolatokkal rendelkező kisvárosi kiskirály, akinek a pénz és a luxus csak másodlagos dolgok, mert elsősorban a hatalom jelenti a vonzerőt számára. Emellett lobbanékony természetű és agresszív személyiség, hirtelen haragjában akár verekszik is. Talán ezért is jött kapóra jött az újságnak, amikor a karaktert játszó Damuról kiderült, évekkel ezelőtt maga is súlyos testi sértés miatt állt bíróság előtt. A színész ráadásul azt sem titkolta, hogy Várnagy Előd karakterében érez hasonlóságot önmagához. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megegyeznének: "Hozzám abban áll közel ez a karakter, hogy a negatív vonásai mellett nagyon humoros, ráadásul egy nyüzsgős, intézkedős figura, aki mindig pörög és kitalál valamit. Lobbanékony természetű is ugyan, ami szintén nem állt távol tőlem, de én már sokkal higgadtabb vagyok. Nem mindig volt ez így, de én most már átgondoltan cselekszem, azt a korszakot már lezártam."

Perelni fog

A színész ezt már arra érti, amikor pár napja a bulvárlapok megírták: évekkel ezelőtt bíróság előtt állt egy súlyos testi sértési ügyben, aminek ráadásul egy nő, akkori barátnője volt a szenvedő alanya. Damu sem tagadta a múltját: "Nem vagyok "Kamu Roland", ezt a régi ügyet sem titkoltam, sőt már a castingon jeleztem annak idején. Négy éve történt, felfüggesztettet kaptam érte, ami már lejárt, tehát az újság által állítottakkal ellentétben például priuszom sincs." - hangsúlyozza a színész, aki hozzáteszi: "Természetesen azóta is nagyon sajnálom, ami történt, de nagyon inkorrektnek találom, hogy ez alapján most már kitalált történeteket írogatnak rólam az újságok."

A színészt azóta családja és ismerősei szinte folyamatosan hívogatják, akiknek nem győzi cáfolni az újságban megjelenteket, a Tv2 pedig úgy döntött, bepereli a Színes Bulvár Lapot. A színész maga is egyetért: "Édesanyám az idegösszeroppanás határán, sírva hívott fel, a két húgom - akik közül az egyik állapotos -, szintén kétségbeesetten olvasta a sztorit, hogy én megnyomorítottam volna egy embert. Innentől kezdve ez a sztori már nem vicces, az újságírónak majd a bíróság előtt kell bizonyítania."