Tegnap vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás Kelemen Anna kutyatámadásos ügyében. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Kelemen kutyája húscafatokat tépett ki a modell szomszédjának karjából az októberi támadás során.

„Vádemelési javaslattal Kelemen Anna aktáit az ügyészségre küldtük tovább, ahol segítségnyújtás elmulasztása és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés vádpontjában vizsgálják tovább az esetet" - nyilatkozta a BRFK ügyeletes sajtószóvivője a Borsnak Kelemen Anna októberi kutyatámadási ügyéről.

A Blikkhez eljutott a rendőrségi jegyzőkönyv egy része, amiben részletesen leírják, hogyan történt a támadás:

„Ez a kutya valami harcikutya-keverék, egy pillanatra sem engedte el az asszony kezét. Nekitámadt Zsuzsa néninek, elkapta a karja alsó részét, és a földre rántotta. A tiszta izom, erős kutya a fejét rázva marcangolta. Zeusz fél métereket rántott a földön fekvő nénin, akinek jobb karján két-három centiméter átmérőjű, mély, kráterszerű sebeket ejtett. Zsuzsa néni ujjai között, a tenyerén és a ruháján apró húscafatok voltak" - mesélte az egyik szemtanú a rendőrségi jegyzőkönyv szerint.

Kelemen Anna ügyvédje, Magyar György a tevékeny megbánást javasolta védencének, ami azt jelenti, hogy anyagi, vagy természetbeli jóvátételt ad a modell. A természetbeli főzés, mosás, takarítás, bevásárlás helyett a megtámadott néni valószínűleg a 18 milliós kártérítést fogja választani.