Kelemen Anna Zeuszának mindegy, öregasszonyt eszik-e vagy párizsit

2008.10.08. 21:35
A Hal a tortán Kelemen Anna kutyáját reklámozó epizódjából megtudhattuk, hogy a playmate kenyeret szeletelni se nagyon tud, de vacsorát főzni azért mégis, hogy ő sose pornózott, és hogy a harci kutyának nyilvánított eb valójában egy szelíd bárány.

A szőke kutyája társaságában ment bevásárolni, elrontotta a kaját, de végül ehető végeredményt hozott létre, desszerként viszont nem ajándékozott a pornódévédéjéből az Irigy Hónaljmirigy tagjainak, hiszen neki olyan nincs – foglalható össze a mai adás tanulsága. Ja, és hogy a szomszéd nénit ötször megtámadó kutyáját valójában "kenyérre lehet kenni".

Kelemen Anna és Zeusz

A TV2 humoros narrátora szerint a menüt a playmate elaltatásra váró Zeusz nevű kutyája állította össze, akinek szinkronhangja argentin grillezett bélszínt javasolt gazdájának, desszertnek meg mézes-csokis-joghurtos izét. „Mindegy neki, hogy öregasszonyt eszik, vagy párizsit, nem?” – vicceltek ízlésesen a Mirigyek azzal, hogy a kutya már ötször támadt rá a playmate szomszédjára, amiért jelenleg elkobzás és elaltatás vár rá, gazdájára pedig félévi börtönbüntetés, bár egyelőre felfüggesztve.

Látható volt az is, ahogy Kelemen Anna – a természetesen szájkosár nélküli – Zeusszal indult bevásárolni, és mivel kutyát szupermarketbe bevinni nem lehet, rögtön rá is kellett bíznia egy szerencsés arra járóra. „Nagyon barátságos” – biztosította a kutyaszittert – „és ezzel tudod megfékezni, ha másik kutya jön” – mutatta be az automata póráz működését arra az esetre, ha a kutyát vissza kéne fogni a túlzott barátkozásban. A műsor vicces narrátora azért később elpoénkodott egy sort azon, mennyi dolga akadt a kutyafelvigyázónak azzal, hogy leszedje Zeuszt az arra járó nénikről.

Kelemennek egyébként már az előételként tervezett olívaolajba tunkolható kenyérdarabkák felszeleteléseivel is problémái voltak, és a helyzet csak fokozódott a fejenként egy füge összeadásán át a pohárválasztásig bezárólag.

A zenekarparódia tagjai vakmerően megsimogatták a kutyát, pedig volt köztük olyan, aki eleve fél a kutyáktól. A reklámműsor jegyében azonban neki kellett kimondania a szakvéleményt, ami szerint Zeuszt „kenyérre lehet kenni”. Cserébe viszont nagyon humorosak voltak, valamint lefikázták Kelemen birsalmapálinkáját – „száraz, mint a mosogatószivacs” -, a pezsgőjét – „megpimpósodott húsvéti parfüm” -, és az előételét – „valami kenyér, de azt tuti nem ő sütötte” -, és a díszvendégét, a Nemo nevű ismeretlen gitárhuszárt, aki nem volt eléggé meglepetés, merthogy ők aztán tizenöt éve ismerik.

Kelemen Anna és a humorzsákok Fotó: Tv2

A főétel viszont már látványra is „nagyon odavágott”, külön kiemelték a rucolás-paradicsomos rakott tészta vizuális élményét, úgyhogy le is vonták a tanulságot: „nem tudom, ezt ki főzte, de Nemo, nem sóztad meg eléggé”. Kelemen erről is nagyon profin, a főzés kalandjait részletezve nyilatkozott, ugyanolyan meggyőzőerővel, mint amikor azt állította, ő sose pornózott.