horoszkóp

Károly herceg esküvő előtt nem fekhet le Camillával

MTI
2005.02.16. 14:39
Külön ágyba parancsolta ötvenhat éves fiát és annak ötvennyolc éves menyasszonyát az angol királynő az ifjú pár esküvője előtti napon, a hagyományokra hivatkozva.

Károly trónörököst és polgári származású kedvesét, Camilla Parker Bowlest harmincöt éve fűzi egymáshoz romantikus kapcsolat, és a pár a minap jelentette be házasodási szándékát. Az ara valószínűleg világrekordot döntött azzal az idővel, amennyit hercegére hajlandó volt várni.

Csak semmi szex

#alt#
Az ifjú pár

A szerdai The Sun udvari forrásokra hivatkozó beszámolója szerint azonban II. Erzsébet királynő, Károly hetvenkilenc éves édesanyja máris kivette fia és leendő menye kezéből a szervezést. Első lépésként azt az utasítást adta ki, hogy a herceg és menyasszonya az április 8-ára kitűzött esküvő előtti éjszakát külön ágyban, sőt külön lakosztályban töltse. Hiába érvelt a pár azzal, hogy köztudott módon évek óta együtt élnek, a királynő a hagyományokra hivatkozva ragaszkodik ehhez a formalitáshoz - áll a legnagyobb brit bulvárlapban, amely a hírt óriási betűkkel szedett, "A nagy nap előtt semmi szex, Károly" hangzatú elsőoldalas főcím alatt hozta.

A királynő kavar

A beszámoló szerint az uralkodó az esküvő utáni fogadás szervezését is saját hatáskörbe vonta, és máris elrendelte, hogy a Károly által elképzelt fényes vacsora helyett szerényebb, "az alattvalókat nem irritáló" rendezvény kövesse a szertartást. A trónörökös személyesen szerette volna meghívni például János Károly spanyol királyt, vagy a monacói hercegi családot, de II. Erzsébet ragaszkodik ahhoz, hogy a vendéglistát az udvari protokollnak megfelelően ő állítsa össze, és a meghívókat az ő nevében a lordkamarás - az uralkodói háztartás vezérkari főnöke - küldje ki.

A The Sun szerint mindez elárulja, hogy a királynő - aki fia házasodásának hírét a bejelentés után kiadott hivatalos nyilatkozat szerint "elragadtatással" fogadta - valójában "milyen ellenérzésekkel viseltet az esküvő iránt, amelyet Diana hercegnő halála óta mindig is ellenzett".