horoszkóp

A megcsalt férj is hivatalos Károly herceg esküvőjére

MTI
2005.04.08. 12:31
Camilla volt férjét, Stinget és Kenneth Branagh színészt is meghívták Károly herceg és Camilla Parker Bowles szombati windsori esküvőjére. Az európai uralkodóházak tagjai közül azonban csaknem valamennyi meghívott lemondta a részvételt.

Kenneth Branagh
Károly és Camilla nemcsak Sting popénekest és Kenneth Branagh Harry Potter-sztárt és filmrendezőt hívták meg esküvőjükre, de annak a szerény panziónak a tulajdonosait is, ahol Károly a múltban több alkalommal is megszállt. Az illusztris vendégek között lesz két bombayi ételkihordó is, akikkel két évvel ezelőtt indiai útján Károly találkozott. A meghívottak sorában azonban a legnagyobb meglepetést kétségtelenül Andrew Bowles Parker keltette, Camilla volt férje, akit az asszony több mint húsz éven át csalt Károllyal.

Dühös apa, rezignált férj

A katonatiszt addig tűrte a helyzetet, amíg az nem kapott túlságosan nagy nyilvánosságot. Jóformán tudomásul sem vette, hogy Károly - Camilla hazaérkezését várva - olykor órákig is elüldögélt a konyhában. A 65 éves Parker Bowles csak akkor nyújtotta be a válóperes keresetet, amikor Károly a televízióban elismerte kettőjük kapcsolatát. Ott lesz az esküvőn Camilla 88 éves apja, Bruce Shand őrnagy is, jóllehet ő a 90-es évek elején a kapcsolat azonnali megszakítására szólította fel Károlyt.

Nem jönnek

Sting
Míg az anyakönyvvezető előtt csak 28 közeli rokon lesz jelen, addig a polgári szertartást követő istentiszteleten mintegy 800 meghívott vendég vesz majd részt. Az európai uralkodóházak közül azonban csaknem valamennyi lemondta a részvételt. A legelőkelőbb vendég az uralkodóházak és a főnemesség köréből talán Haakon norvég trónörökös és felesége, Mette-Marit lesz.

Az eredetileg péntekre tervezett esküvőt egy nappal elhalasztották az esküvőjét, mert a walesi hercegnek részt kell vennie II. János Pál pápa temetésén. Elképzelhető, hogy a nászutat is el kell halasztani, mert annak időpontja pedig Rainier monacói herceg temetésével esik egy időbe.