Kasza Tibor reggel Dósa Mátyással énekelt duettet a Koffeinmentes Mokkában. Már ez is furcsán hangzik, de mikor kiderült, hogy Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét adják elő, mindenkiben megállt az ütő. Tornóczky Anitában a dal hallatán az is felmerült, hogy járnak a fiatalok.

Kasza Tibor Dósa Mátyással súlyosbítva dalra fakadt a Koffeinmentes Mokkában. A hír eddig is elég büntetően hangzik, hiszen az erős arcéléről ismert énekes és a Barátok Közt Egresi Tónija érdekes egyveleget alkot a kamerák előtt. Arra azonban senki sem gondolt, hogy Kovács Kati nagysikerű slágerét, az Úgy szeretném meghálálni című dalt fogják előadni, enyhén áthangszerelve.

A musical dallamvilágát idéző produkció nemcsak a stúdióban és a képernyők előtt ülőkre volt hatással, de minket is eret vágó hangulatba kergetett, természetesen kora reggel, éhgyomorra. „Uh" - kiáltotta el magát Papp Gergő a csodás ének után, és higgyék el, ez volt az egyetlen szó, amivel ezt az élményt le lehetett írni. Tornóczky Anita száján persze kiszaladt egy ostoba kérdés, ami nem meglepő az „és ezt így hogy?" meghonosítójától: „Ez olyan szép volt, ti jártok?" A műsorvezető később bevallotta, hogy azért merült fel benne ez a kérdés, mert a két fiatal könnyes szemmel nézett egymásra, miközben kieresztették a hangjukat.

Papp Gergő ezután megkérdezte a szólólemezzel debütáló Kaszát, hogy ezt miért is kell ketten énekelniük, mire Crystal Tibi csak hosszasan tudott válaszolni. „Úgy jött a gondolat, hogy összeállt a szólóanyag, és arra gondoltam, hogy azokkal a barátaimmal, akikkel tartom a kapcsolatot, duettet énekelek. Matyi meg szerintem az anyukák kedvence." Miután kölcsönösen jópofásodtak még egy sort, Papp Gergő úgy érezte, Soma szellemét kell megidéznie, ezért kijelentette, hogy a stúdióban mindenki lúdbőrözött a csodás dal befogadása közben.

Utána egyszerűen átkapcsoltak a sztereotípiák kibeszélésére, konkrétan Dósa Mátyás Barátok Közt-ös szereplését firtatták, és hogy mára mennyire sikerült megszabadulnia ettől a karaktertől. Dósa elismerte, hogy a mai napig van, aki csodálkozik, hogy ő valójában él, erre Papp kissé zavarba jött, mert kiderült, fogalma sincs arról, hogy mi történt a színészóriással a sorozatban. Dósa bevallotta, hogy a továbbiakban a csak színházi karrierjére kíván koncentrálni és hogy a sorozat csak elvett négy évet az életéből.

Mindeközben hazánk ünnepel!

Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést. A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Lezsák Sándor alelnök ma a parlament nevében köszönti a kulturális élet kiemelkedő személyiségeit, alkotóit az Országházban. Hiller István oktatási és kulturális miniszter állami kitüntetéseket ad át Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.

Debrecenben egész napos rendezvény tartanak, amelynek keretében megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc szobrát és átadják a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjait. Miskolcon irodalmi programmal, Sopronban ünnepi esttel, Nyíregyházán hangversennyel emlékeznek meg a jeles napról. A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház ingyenes éjszakai mozizást rendez ma. A tavaly bemutatott magyar filmekből több mint húsz alkotást válogattak be a hatodik alkalommal összeállított monstre műsorba. A vetítések délután négy órakor kezdődnek és másnap reggel hatig tartanak. A Magyar Nemzeti Múzeum kiállításait ingyenesen lehet megtekinteni ezen a napon.(MTI)