Kate Moss férjül vette drogos pasiját

2007.01.02. 11:52
A legújabb hírek szerint Moss tényleg bevállalta: thaiföldi vakációjuk alatt romantikus buddhista szertartás keretében már kimondta az igent Dohertynek, januárban Londonban pedig hivatalosan is megteszi. De persze semmi nem biztos.

Kate Mossról és Pete Dohertyről 2006-os utolsó hírünk az volt, hogy december utolsó hetében Londonban összeházasodnak, majd Thaiföldön bulizzák át a szilvesztert. 2007 első híre a dzsanki párosról ehhez képest az, hogy Londonban még csak ezután lesz esküvő, ellenben a thaiföldi vakáción már megtörtént a szertartás. A hivatalos esküvőre majd csak január közepén kerül sor Londonban - írja a ThisIsLondon.com.

Mezítlábas hippiskedés

A portál értesülései szerint Moss mezítláb, mélyen dekoltált, csillogó ezüstszín ruhában, virágokkal a hajában, buddhista szertartás szerint mondta ki az igent Phuket tengerpartján. A 30 perces szertartást követően a pár visszavonult az Armanpuri Hotelhez tartozó privát villájába, ami a yorki hercegnő kastélya közelében található.

A szertartás nyilván rettentő romantikus volt, ám az angol jog szerint egyelőre nem érvényes, így a párnak hivatalosan is össze kell majd házasodnia egy londoni anyakönyvi hivatalban. A pletykák tudni vélik, hogy erre január 18-án kerül majd sor, Mossék egyik ismerőse pedig - anélkül, hogy megerősített volna bármilyen értesülést -, annyit árult el a lapoknak: "Kérték, hogy január 18-án legyünk szabadok, de nem mondták, miért".

Nemigen igen

Mindezek ellenére Moss még mindig nem biztos, hogy hivatalosan is Mrs. Dohertynek hívhatja magát. A Manches nevű vezető londoni családjogi iroda munkatársa, James Stewart a Standard című magazinnak nyilatkozva ugyanis kifejtette, hogy a buddhista hippiskedés nem okvetlenül egyenlő a hivatalos esküvővel. "A kérdés, hogy ez egy buddhista ceremónia volt, vagy a thai jog szerint is elismert esküvő. Egy tengerparti buddhista ceremónia hivatalosan még nem jelent semmit. Külföldi országban hivatalos házasságot kötni ennél azért jóval bonyolultabb. Gyakran külön iroda kell hozzá, ami képes megszervezni az ezzel járó papírmunkát, és jópár napot el is kell tölteni az adott országban, míg hivatalosan is egybekelhetnek a felek. Ha ez a szertartás a thai jog szerint nem hivatalos, akkor viszont Angliában nem fogják elismerni". Jerry Hall annak idején ugyanígy járt, amikor Bali szigetén hindu szertartás szerint ment hozzá Mick Jaggerhez.

Moss rajtaveszthet

Moss értékét jelenleg 13 millió fontra becsülik, ezért Stewart csak remélni tudja, hogy ha a thai házasság érvényes, a modell időben gondolt arra, hogy még ezt megelőzően házassági szerződést írasson: "Remélem, nem követi el ugyanazt a hibát, mint Sir Paul McCartney. A házassági szerződés nagyon fontos lehet, amennyiben a felek igen eltérő anyagi helyzetűek. Enélkül minden azonnal fele-fele arányú közös tulajdonná válik". Doherty valószínűleg egy pillanatig sem tiltakozna ez ellen, Moss vagyonából jó darabig képes volna fedezni különféle kábítószerfüggőségeit, valamint az ezekről leszoktató kúrákat. A thaiföldi utazás egyébként épp ezen okból is problémás volt: a jelenleg is elvonókúrán lévő dzsankinak ugyanis minden héten jelentkeznie kell londoni nevelőtisztjénél, így csak külön engedéllyel távozhatott külföldre.