horoszkóp

Tűz pusztított Katona Kláriék budai villájában

2008.10.10. 13:35
Több, mint 4 órán át próbálták eloltani a tüzet, amelynek lángjai abban a villában csaptak fel csütörtökön délután, ahol Katona Klári énekesnő is lakik. A ház teljesen leégett, az egyik tűzoltó a mélybe zuhant, és sorozatos bordatörést szenvedett, társának a térdszalagja húzódott meg. Videó az oltásról.

Lakhatatlanná vált Katona Klári énekesnő és Babos Gyula zenész otthona, miután csütörtök délután tűz pusztított a tetőtérben. A Blikk információi szerint tegnap délelőtt a tető szigetelése közben csaptak fel a lángok, a tűz pedig átterjedt a tetőtéri lakásokra is. Babos Gyula a lapnak megerősítette a hírt: "Begyulladt a nádfödém, leégett az egész ház" - mesélte a művész, aki épségben maradt holmijukat próbálta összeszedni az épületből.

A tűzoltók több mint négy órán át dolgoztak. Az oltást hátráltatta, hogy a tetőszerkezet és a falak közötti szigetelésen gyorsabban terjedtek a lángok, mint ahogyan oltották. Molnár Péter, a Fővárosi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy két tűzoltó is megsérült a munka közben. Az egyik kollégája lezuhant a két emeletnyi magasból. Szerencsére túlélte, de valószínűleg sorozat bordatörést szenvedett. Egy másik dolgozó szintén kórházba került, neki a térdszalagjai sérültek. A tűz és az eloltásához használt több száz liter víz miatt mintegy tízmilliós kár keletkezett.