horoszkóp

Kate Moss és Doherty újra együtt

2007.08.22. 15:25
A hét híre: a két napja letartóztatott zenész rendőri bénázás miatt mégiscsak megúszhatja a börtönt. A hét még nagyobb híre: Kate Moss már napok óta tartózkodik a londoni Mayfair luxushotelben - Dohertyvel. Pedig ez veszélyes: a junkie-nak még a macskája is drogos.

A szupermodell barátai és családja teljes kétségbeeséssel értesültek arról, hogy Moss és Doherty titokban már napok óta együtt bujkál a londoni Claridge's Mayfair luxusszálló egyik - éjszakánként 1500 fontba kerülő - lakosztályában. A személyzet szerint a pár nagyon ad a látszatra, csak külön mutatkoznak, Moss pedig érkezését és távozását direkt éjszakai időpontokra időzíti. Ettől függetlenül úgy tűnik, ismét együtt vannak.

Rendőrségi bénázásból kifolyólag

A 28 éves zenészt hétfőn hajnalban ugyan letartóztatta a rendőrség, amikor a bíróság által előírt elvonókúra helyett egy kábítószerekkel megpakolt Jaguárban - igaz, csak utasként, de maga is hatás alatt - épp a V Fesztiválról tért vissza. Ha a rendőrök nem bénázzák el, emiatt végre le is csukhatták volna, mivel ezzel megszegte a próbaidőre bocsátás feltételeit – de elbénázták. A letartóztatástól számított 24 órán belül ugyanis bíróság elé kellett volna állítaniuk, ez azonban nem történt meg, így Doherty ismét szabadlábon távozhatott, örömében még egy üzenetértékű V-jelet is mutatva a rá váró fotósoknak. A láthatóan csalódott bíró, Susan Wilson elmondta: „Mint azt tudjuk, és a rendőrségnek is tudnia kellett volna, ha bárkit is a próbaidő feltételeinek megszegésén kapnak, 24 órán belül bíróság elé kell állítani. Ez esetben ez nem így történt. Ilyenkor pedig kénytelenek vagyunk ejteni a vádat”.

Folytatódik a szappanopera

A 33 éves modell családja és menedzsmentje egyaránt attól retteg, hogy az újrakezdődő kapcsolat egyben azt is jelent, hogy Doherty ismét magával rántja Mosst a heroin és a crack kokain világába. Egy barátja a Mailnek úgy fogalmazott: „Linda, Kate anyja abban reménykedett, hogy a külön töltött idő megtörheti azt az átkos hatást, amit Pete jelentett Kate számára. Nagyon komoly szakításon vannak túl, hetek óta nem is beszéltek, Kate teljesen ignorálta. De most az egész család attól fél, hogy ez az idő, amit egymás nélkül töltöttek, csak még erősebbé tette Kate szerelmét. Linda teljesen kétségbe van esve”.

A barát szerint Doherty még a búfelejtésnek szánt spanyolországi nyaralás alatt is folyamatosan hívogatta Mosst, de ő sose vette fel. „Egyik este viszont Kate hívta fel őt, és azóta egyfolytában a telefonon lóg. Olyan, mint a molylepke a lámpa körül”. Mikor Moss visszatért Angliába, azonnal a hotelben találkoztak. „Mindketten sírtak, és Kate azt mondta Pete-nek, azért nem akart vele beszélni, mert a menedzsereitől az anyjáig mindenkinek ezt ígérte, de ezt nem ő akarta így, csak azt tette, amit a többiek akarták, hogy tegyen”.

Az éjszakába nyúló, szívszaggató beszélgetés során a barát szerint az is elhangzott, Moss mennyire elveszettnek érezte magát Doherty nélkül, és most milyen kétségbeesetten boldog vele. A család leginkább attól tart, hogy a viharos érzelmi életű pár a média megújuló érdkelődése hatására beteljesíti Moss azon óhaját, miszerint akkor lenne a legboldogabb, ha elbújhatnának egy lakatlan szigeten.

Mikor Doherty legutóbb – állítólag 40.000 fontért - kipakolt a kapcsolatukról egy lapnak, Moss anyja úgy gondolta, innen már nincs tovább, a lánya nem fog szóbaállni vele. „De Pete azt mondta Kate-nek, hogy átverte őt az újság, és nem tudta, mit csinál. Kate nyilvánvalóan bevette, képtelen kiirtani a pasit magából” – állítja az informátor. „Most olyanokat mond, hogy nagy eljegyzést terveznek, meg akarják tartani az elhalasztott esküvőt, és gyerekeket akar szülni neki”.

Állati veszélyes

Ami még aggasztóbb, Doherty nem csak Mossra jelent veszélyt. A Digitalspy értesülése szerint Fecskendő nevű celebmacskájának gyermekei is veszélyben forognak: egyiküknek kokaint mutattak ki a vérében. A pár hónapja született kölykök akkor kerültek az újságcímlapokra, mikor Doherty egy időben mindehová magával hurcolta őket - többek közt az elvonón is jártak vele, bár akkor még úgy tudtuk, a zenésznek van szüksége rehabra. Amikor azonban a napokban az egyik macskakölyök megbetegedett, a rajta végzett vizsgálatok kokainmaradványokat mutattak ki a vérében. Mint az Angol Állatvédelmi Szervezet, az RSPCA szóvivője a Daily Starnak elmondta: „Ez rendőrségi ügy, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk annak a férfinak a személyazonosságát, akinek a macskáját lefoglaltuk. De nagyon fontos, hogy megvédjük az állatokat azoktól a szerektől, amik komoly károsodást okozhatnak”. Dohertynek egyébként sem erőssége az állatvédelem: egy márciusi kiránduláson marihuanás cigarettával etetett meg egy pingvint.