horoszkóp

Százhetvennel előzött a Jamiroquai énekese

2004.09.06. 12:26
Jay Kayt 750 font pénzbüntetésre ítélték és fél évre eltiltották a vezetéstől, mivel gyorshajtáson kapták. Az énekes egy beragadt kocsisort előzgetett 170-nel.
Jay Kay tavaly februárban közel 170 kilométer/órás sebességgel száguldozott egy négykerék-meghajtásos járművel az angliai Perthshire megyében, írja az Ananova. A 34 éves zenészt akkor intették le, amikor végigelőzött egy hosszú kocsisort az A9-es autópálya egy meglehetősen forgalmas szakaszán Perth közelében. Kay éppen a felföldi házában töltött vakációjáról tért vissza 75 hektáros horsendeni birtokára.

Túl lassú

Jay Kay
Jay Kay a bírósághoz írt levelében beismerte, hogy száguldozott, de magyarázattal is szolgált: "Gairlochi házamból mentem vissza egy fontos megbeszélésre. Korán reggel indultam, de beragadtam a kocsik mögé az egysávos úton. Ez azt jelenti, hogy négy órán át átlagosan 50 kilométeres sebességgel vánszorogtam" - méltatlankodott a sztár.

Komoly aggodalom

Az énekes a továbbiakban elmondta, hogy még csak nem is egy gyors sportkocsit vezetett, hanem "csak" egy négykerék-meghajtású járművet, amivel megpróbálta a kínálkozó előzési lehetőséget kihasználni. "Tudom, hogy ezért a szabálysértésért akár el is vehetik a jogosítványomat, és ez komoly aggodalom számomra" - latolgatta esélyeit a tárgyalás előtt Kay. A popsztár végül olcsón megúszta a dolgot: csupán hat hónapra tiltották el a vezetéstől, és 750 fontos pénzbüntetésre ítélték.

A Jamiroquai énekese egyébként nem először sérti meg a közlekedési szabályokat: eddig három alkalommal kapták gyorshajtáson. Jay Kay imádja a sportkocsikat: fekete Ferrari Spiderjéért 450 ezer angol fontot fizetett.