Keira Knightley a melle miatt nem lehet Bond-lány

2004.08.31. 10:43
Az ifjú színésznőt maga James Bond, azaz Pierce Brosnan nézte ki következő filmjének bombázói szerepkörére, Keira azonban visszautasította a megtisztelő felkérést. Knightley úgy véli, nem tudná eljátszani a Bond-girl karaktert: nem mintha színészi adottságait kevesellné, mindössze mellben érzi magát kevésnek egy ilyen szerephez.
Hiába ajánlotta a szép fiatal színésznőt maga James Bond, azaz Pierce Brosnan a csábító és megtisztelő feladatra, a negatív ítélet megfellebezhetetlen: Knightley mellei nem elég méretesek ahhoz, hogy a Bond-lány szerepét kaphassa.

Makacsul önkritikus

A szigorú ítéletet meghozó személy pedig bizony nem más, mint Keira Knightley. Alig hinni, hogy egy hollywoodi körökben igencsak közkedvelt hölgy így ostorozza önmagát, mégis igaz. A nálunk csütörtökön a mozikba kerülő Arthur király szép főszereplője maga utasítja el a titkosügynök kegyeltjének szerepét, mert attól tart, hogy keblei nem ütik meg a mércét. Bizonyára sok férfiember nyugtatná meg a színésznőt lelkesen, de ő a sajtó hasábjain megjelent nyilatkozatai alapján cseppet sem tágít már kiforrott véleményétől.

Nincsenek meg az adottságai

Az Empire magazinnak így vallott: "Nincsenek megfelelő adottságaim ahhoz, hogy Bond-lány legyek. Különben sem nézek ki jól bikiniben, márpedig a Bond-lányoknál ez szakmai kötelezettség volna." A The People-nek pedig beismerte, hogy képtelennnek tartja önmagát arra, hogy versenyre keljen Halle Berry vagy éppen Ursula Andress idomaival.

Tehát hiába cikkezett a bulvársajtó arról korábban, hogy ő tökéletes volna a jövő novemberben bemutatkozó 21. Bond-film formás démonának; a Csavard be, mint Beckham! és a A Karib-tenger kalózai szemrevaló színésznőjének szigorú önkritikája meghiúsítja a bikinis jelenetben reménykedő férfiak álmait.