horoszkóp

Fábry nem szopta le magát a Kékszalagon

2007.07.08. 16:46
A legrangosabb balatoni vitorlásverseny a papírforma szerint ért végett, ezen se a hányós Győzike, se a többi sztár nem változtatott. Csiszár szerényen reméli, hogy megtartja a nyertes hajó legénysége, a harmadik helynek pedig valószínűleg Fábry örült legjobban, mert megúszta, hogy le kelljen szopnia magát.

A 39. Kékszalag vitorlásverseny igen erős szelesnek indult és ezt már az elindulást megelőző napon sejteni lehetett, amikor a kicsit hűvös füredi estébe érkeztünk két prominens sztárral, Bódi Sylvivel és Jáksó Lászlóval. Utóbbi kicsit jobban tartott a versenytől, de boldog volt, amiért kipróbálhat egy olyan sportot, amit nagy valószínűséggel amúgy soha nem lett volna lehetősége, az exszépségkirálynő pedig azt vallotta, szeretné megszeretni a vitorlázást, amire nagy esélye is volt, hiszen a Balaton egyik legszebb és legrégebbi hajóján vághatott neki a Kenese-Keszthely oda-vissza távnak.

Celebek a fedélzeten

Galéria

„Nem tartok senkitől, mindenkinek ugyanakkora az esélye” - vélte, bár ezzel sokak vitatkoztak volna, hiszen a papírforma később a korábbi évekhez hűen ismét Litkey Farkas és az Axa-Brokernet csapatának győzelmét hozta, fedélzetén Csiszár Jenővel, aki természetesen ugyanúgy potyautasa volt a hajónak, mint bármelyik másik sztár.

„Örültem, hogy hívtak, nagyon tetszett az ötlet, bár én az igazi sebességet szeretem, remélem abban is lesz részem, majd mikor dagadnak a vitorlák.” - folytatta Bódi, majd hozzátette, hogy a végkifejlet annyira nem érdekli, mert igazából soha nem volt benne versenyszellem.

Jáksó nem látja ennyire vidáman a helyzetet, ő önmagát a fémhuzalnál végig görcsösen hányó tengeribetegként aposztrofálta, igaz erre végül egyáltalán nem került sor, merthogy Győzikét leszámítva minden felültetett celeb jól bírta a hullámverést. Bódi Sylvi csak a tisztítókúrája miatt aggódott, de aztán megnyugtatták, hogy a hajó minden kényelemmel felszerelt, így persze még vécé is található rajta.

A befutó valódi izgalmai

Az 508 induló hajós és közel háromezer versenyző között az Index és a Velvet is képviseltette magát és teljesítette a távot, ám az első hajó, fedélzetén Csiszár Jenővel már este tíz magasságában befutott, ami igen szép teljesítmény. Mögötte a Soponyai Géza vezette Avatár ért be másodiknak, ezen Hujber Feri élvezhette a vitorlázás igazi örömeit.

Komoly csata a harmadik-negyedik helyezett között alakult ki, mivel a kora esti leálló szélben a kis széllel könnyebben birkózó, fedélzetén Jáksóval vendégeskedő Sponsor Wanted utolérte a Diego csapatát Fonyód magasságában, így ők egészen a füredi befutóig harcoltak, amit később a Diegón egy rövidke délutáni szélcsendes szunyát is tartott Fábry Sándor a következő szavakkal jellemzett: „Reméltem, hogy megverjük őket, mert ha a Jáksó megelőz leszopom magam.” Mivel végül a harmadik helyre futottak be, Jáksóék pedig eggyel lemaradva a negyedikre, így ez a műsorszám elmaradt - pedig előre szóltunk a videóstábnak.

Csiszár most már tőkesúly is lenne

Csiszár Jenő a győztes hajón vendégeskedett, ám önmagát sem vitorlázóként, sem bulvárszempontból nem magasztalta az egekig. Azt azért megjegyezte, mennyire jellemző, hogy a bulvárt csak Győzike