horoszkóp

Keleti Györgyi nem rasszista, de az elnök legyen fehér

2008.11.06. 21:20
Keleti Györgyi nem tartja magát rasszistának, szerinte mégsem jó ötlet, hogy egy színesbőrű férfi került az Amerikai Egyesült Államok élére. Szerinte ugyanis ezzel csak példát akarnak mutatni az amerikaiak, hogy mások is lépjenek fel a kirekesztés, vagy adott esetben a "másság" ellen.

,,Barack Obama megnyerte az amerikai elnökválasztást, ő lett Amerika első afroamerikai elnöke. Azt gondolom nagyon ügyesen csinálta végig az egész kampányt. A rákos nagymamája miatt elég sok utat lemondott. Véleményem szerint ez egy nagyon ügyes politikai húzás volt tőle. Ekkor jegyeztem meg a nevét, hogy Barack Obama, aki rohan a rákos nagymamájához, aki 3 nap múlva meg fog halni. Én úgy tudom, hogy az anyukája vagy az apukája rákban halt meg, és nem tudott mellette lenni, ezért lelkiismeret-furdalása volt, de a nagymamája mellett mindenképpen ott akart lenni. Én nem vagyok rasszista, nem vagyok tele előítéletekkel, de azt gondolom, hogy Amerikának nem egy színes bőrű elnököt kellett volna választania. Lehet, hogy most ezzel csak példát akarnak mutatni vagy statuálni." -hangzottak el ezek a mondatok a Taburádió szerda esti adásában, Keleti Györgyi szájából.

,,Tény, hogy ez a politikai ítélkezésem egy kicsit erős volt, de én mindig kimondom, amit gondolok, de nem vagyok rasszista! Ebben az esetben úgy értettem ezt a kijelentést, hogy sok olyan dolog fog majd történni, ami valószínűleg kedvez a színesbőrűeknek Amerikában. De ez akár Magyarországra, vagy Európa bármely országára vonatkozhatna."

Keleti Györgyi munkájából adódóan igyekezett figyelemmel követni az elnökválasztással kapcsolatos eseményeket, főleg, hogy politikus családból származik. A modell elmondta a Velvetnek, hogy mindentől függetlenül Obama volt neki is a legszimpatikusabb, hiszen a félvér elnökjelölt nagyon jó stratégiát dolgozott ki, jó kiállású, és nem mellesleg jó szónok is.

,,Szerintem már hónapok óta nem volt kérdéses, hogy ki nyeri meg a választásokat. Nagyon jó csapattal vette körül magát, akik még azt is jól tudták hasznosítani, hogy a választások előtt pár nappal halt meg Obama nagymamája. Ügyesen kidolgozott stratégia volt, hogy az elnök jelölt lemondta a beszédeit."

Keleti Györgyi azt is megosztotta velünk, hogy a mostani és az előző elnökkel sem szimpatizált. ,,Bill Clintont azért sem kedveltem, mert kiderült a vele kapcsolatos szexbotrány. Nem tett jót a hírnevének a Monica Lewinsky ügy. George Bush politikájával nem mindig értettem egyet. Abból adódóan, hogy politikus családban nevelkedtem, én egy kicsit máshogy látom a politikát, mint egy átlag ember. Tegyük fel, ha Hillary Clinton nyerte volna meg az elnökválasztást: Jó, de szerintem a politizálást hagyjuk meg a férfiaknak. Szerintem az amerikaiak nem feltétlenül örültek volna, ha egy nő Amerika első embere. Vannak persze olyan asszonyok, akik egy gyár vagy cég élén állnak, de azért valljuk be, ez elég ritka manapság."