horoszkóp

R Kelly közös koncert helyett beperelte Jay-Z-t

2004.11.03. 12:51
R Kelly hetvenöt millió dollárra pereli Jay-Z-t, miután kiutálták a közös koncertturnéról. Kelly azt állítja, Jay-Z és haverjai annyira nem bírták elviselni, hogy a szombati koncertje után lefújták gázsprével.
Kelly szerződésszegésért perel, és azért, mert állítólag Jay-Z "rosszindulata és féltékenysége" miatt volt kénytelen otthagyni a turnét - adta hírül a BBC.
Jay-Z

Hiphop és R'n'B nem fér össze

Az Island Def Jam Records, Jay-Z kiadóvállalatának közleménye szerint R Kelly "professzionalizmusának hiánya és kiszámíthatatlan magatartása miatt" döntöttek úgy, hogy a közös turnét nem akarják vele folytatni. A turnéval elvileg a hiphop és az R'n'B stílus kapcsolatát akarták szorosabbra fonni, de a kettő ez esetben összeférhetetlennek bizonyult, és a végén ennek pontosan az ellenkezője sült ki - mondta el Kelly ügyvédje, Edward Hayes. Jay-Z szóvivője természetesen tagadta, hogy ő vagy társai részt vettek volna a gázsprés incidensben.

A Kelly által benyújtott bírósági papírokban az áll, hogy a turné résztvevőinek gyűlölködő magatartása odáig fajult, hogy szándékosan technikai malőröket idéztek elő Kelly kárára, és testi erőszakot is bevetettek ellene, sőt R Kelly úgy véli, a koncertszervező is az utálkozás miatt rúgta ki.

Persze a pénz miatt volt az egész

Arra is célozgattak a bírósági papírokban, hogy a két fél összeveszett azon, hogyan osszák el egymás között a nyereséget. Kellynek hatvan százalék járt az első tizenöt millió dollárból, Jay-Z-nek pedig csak negyven. R Kellyt a turné szervezője, az Atlanta Worldwide Touring rúgta ki, így a perben ők lesznek a vádlottak. Az előadók éppen a negyven állomásos turné közepén tartottak, amit a történtek miatt töröltek. Állítólag Kelly és Jay-Z a végére már szóba sem álltak egymással.

R Kelly beparázott, lefújták

R Kelly a vádiratban elmondta, hogy pénteken, miközben előadta a számát, észrevette, hogy két férfi gyanús mozdulattal kinyitotta a kabátját, és elővettek belőle két sötét, messziről fegyvernek látszó tárgyat. Ijedtében elhagyta a színpadot, és csak akkor tért vissza, amikor a rendőrség átvizsgált a terepet, és nem talált semmit. Azt állítja, ezután fújták le gázsprével Jay-Z emberei.