horoszkóp

Kepes András lelki válsága miatt lett rákos

2007.06.14. 17:16
A műsorvezető több mint 8 éve tünetmentes, így már biztosnak tekinthető, hogy kigyógyult rákbetegségéből. Szerinte a rák lelki eredetű baj, és a fizikai gyógyulás csak a lelki javulással együtt lehetséges. Minderről a juj.hu kamerájának nyilatkozik, bónuszként pedig elárulja, hogy ma már szinte semmivel nem lehet feldühíteni.

Kepes Andrást a háttérből ítélve egy lovaskarámban kapta el a Juj.hu és valamiért évekkel ezelőtt lezajlott rákbetegségéről kérdezte. A tévés elmondta, valóban átesett a betegségen, de már nyolc éve tünetmentes, így most már elmondható, hogy túlvan rajta.

„Hosszú folyamat volt a gyógyulás, kábé két évig tartott” – emlékezett vissza Kepes, aki kifejtette azt az elméletét is, hogy a testi kondíció milyen összefüggésben áll a lelkiállapottal. A rák például szerinte nem egyszerűen fizikai, hanem szerinte elsősorban lelki betegség: „Az kap rákot, aki lelkileg úgy áll, hogy rákot kaphat. Aki pedig fizikailag meggyógyul, annak aztán még lelkileg is meg kell gyógyulnia”.

Kepes saját példája is megerősítette ebben a hitében: amikor diagnosztizálták nála a betegséget, mind szakmai téren, mind magánéletében a mélyponton volt. „Szakmai válságban voltam, épp akkor vesztünk össze az MTV-vel majd a tv2vel, ez volt az egyik ok. Másrészt magánéleti válságom is volt, épp akkor váltam”. A Juj.hu riportere persze azonnal rákérdez, nehezen dolgozza-e fel a szerelmi válságait, Kepes pedig a korántsem meglepő választ adja, miszerint ha komoly kapcsolatról van szó, igen: „Ha valakivel több mint egy évtizeden együtt él valaki, az nem vicc, nem játék. Ezt nem veszem könnyedén”.

A műsorvezetőt ma már kevésbé fenyegeti a pszichés alapon kiújuló rák: bár egyébként is egy csendes, visszahúzódó személyiség, úgy érzi, egyre jobban kezeli a konfliktushelyzeteket. „Manapság már egyre kevésbé lehet felhúzni. Ma már meg tudom különböztetni a fontosat a kevésbé fontostól”.