horoszkóp

Liptai Claudiának a Nagy Ő adta a kegyelemdöfést

2006.12.30. 21:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Mintegy ötezer néző volt kíváncsi arra, hogy a zömmel a tv2-s arcok alkotta médiacsapat miként boldogul az olimpikonokkal - kézilabdában. Noszály nagy napot fogott ki, öt gólig jutott, Szebeni Andrást pedig kikapcsolta a játékból az olimpiai bajnok dzsúdós Kovács Antal. A Harsányi, Ganxsta, Nacsa belső hármasnak epizódszerept jutott, ellenben Gundelnek a kapuban nem sok. Őt a lázas Liptai Claudia váltotta, de taszította a labdát.

Már a december eleji jó hangulatú edzés azt sugallta, hogy igazi presztízscsata lesz az olimpikonok és a médiaválogatott szezont illetve az évet lezáró nagy kézilabda ütközete. Az edzésen kiderült, Liptai Claudia meglehetősen jó barátságban volt a labdával, és nem riadt meg, amikor keményen lőttek neki, mi több: kérte, hogy minél brutálisabban lőjenek, mert az ejtésekkel a magasságából adódóan nem tud mit kezdeni.

Összeállt a Liptai-Gundel kapuspáros

A Mokka műsorvezetőnője a szombat esti gálára betegen érkezett, de mint figyelmeztetett, ahogyan meglátta a SYMA-csarnokot megtöltő tömeget, elmúlt a láza. És a versenyláza is. Gyorsan hozzátette, hogy a bemutatáskor igyekezett mindenkit megfertőzni, hogy legyen esélyük, és ne csak úgy, hogy átbújnak a sokszoros olimpiai és világbajnokok lábai közt. Liptai a világválogatott Kovács Péterrel is pacsizott, ami azért nagy bravúr, mert ötven centi különbség legalább van a két érintett között.

Liptait Gundel Takács Gábor konferanszié helyettesítette a kapuban, aki a Spartacus színeiben még az özönvíz előtt ott állt a gólvonalon, és épségét sem féltve várta az olykor százzal is száguldó labdákat. Férfi társaságokban sokszor klasszikus beszédtéma: ki vállalná, hogy a lövések kereszttüzében ugráljon a gólvonalon, hiszen a legnemesebb testrész közvetlen életveszélyben van.

Noszály nagy napja

Liptai aztán két percre mégis beugrott a kapuba, ám esély sem volt arra, hogy labdákat hárítson, hiszen az olimpikonok között Noszály Sándor volt a levegő ura, minden helyzetből, és akár kilenc vagy tíz méterről is bátran lőtt. Nem is tudták kiszorítani annyira, hogy nagyon rossz szögből is ne vállalkozzon - sikerrel.

Noszály nemcsak a tenisz-, hanem a kézilabdával is jó barátságban volt, hiszen öt góllal ő lett a mezőny legeredményesebb tagja. Noszály hetesénél - a hajrában - Liptai az irányt eltalálta, arra viszont képtelen volt, hogy kirúgja a jobb sarokból. Az egyik átlövésénél pedig ugyan emelte a kezét, de a labda így is utat talált a keze és a felső kapufa között. Liptai előbb elterült, így mutatva a megadást, majd - jelképesen - feltartotta a kezét.

Szebeni atomjaira hullik

A médiások közül az aktívos Szebeni András villogott az elején, ám Mocsai szakvezető rájött arra, hogy a balkezes játékost követő emberfogással ki lehet zökkenteni a ritmusból. A feladatot a cselgáncsozó olimpiai bajnok Kovács Antalra bízta, és az újdonsült apuka atomjaira szedte a műsorvezetőt, aki nem is tudott gólt lőni ezek után.

Megtette viszont Azurák Csaba, aki egy kínai figura után passzolt a kapuba, a jégkorongos Szuper Levente kapaszkodott ugyan, de kiütni nem tudta a labdáit.

Azurák villanásai

Azurák góljai csak arra volt elegendőek, hogy szoros legyen az eredmény, mert a magasabb és sportosabb olimpikonok 15-10-re nyertek. Talán csak Németh Lajos lehetett szomorú, mert a gólesőre vonatkozó jóslata nem teljesült maximálisan.

Fábián László háromszor lépett meg ugyanis, és Gundelnek egyszer sem sikerült a hárítás. Ha viszont már összeakadtak, akkor imitáltak egy jó kis verekedést, majd békésen alkut kötöttek: a játékkal foglalkoztak.

Papírforma

Az öttusázó Balog Gábor is higgadtan használta ki a lehetőségeit, és a már említett Atom Anti mellett a birkózó Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály meglehetősen jól feltalálta magát a kapu előtt. Így érvényesült a papírforma.

Nacsa Pákó Ganxstával passzolgat
A médiaválogatott nem lett volna teljes Harsányi Levente, Ganxsta Zolee és a Fekete Pákóként bevonuló Nacsa Olivér nélkül. Nacsa kezet csókolt az egykori szövetségi kapitánynak, Laurencz Lászlónak, de még így sem tudta rávenni, hogy a belső hármas komolyabb szerepet kaphasson a csapat játékának gördülékennyé tételében.

Így jobb híján egymás között passzolgattak, az egyik elguruló labdát Nacsa gyors vetődéssel terelte ki a játéktérről, nagy tapsot váltva ki.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft