Rágalom volt Károly herceg homoszexuális kapcsolata

MTI
2004.06.13. 21:29
Teljesen alaptalanul vádolta Károly herceget egyik volt alkalmazottja azzal, hogy a brit trónörökös homoszexuális kapcsolatot tartott volna személyes tanácsadójával.
A tavaly novemberben nagy botrányt okozó George Smith a Sunday Telegraph című brit hetilap vasárnap megjelent számában ismerte el, hogy teljesen alaptalanul vádaskodott. Ennek okát ő azzal magyarázta, hogy nagyon haragudott Károly herceg egyik szolgájára.

Tavaly novemberben a bíróság akadályozta meg, hogy egyes brit bulvárlapok megjelentessék George Smith szenzációs "leleplezéseit". A bírósági közbelépés után Nagy-Britannián kívül, elsősorban az olasz sajtóban jelentek meg írások arról, hogy az udvari lakáj, a falklandi háború veteránja, arról kívánta volna tájékoztatni a brit alattvalókat: szemtanúja volt Károly herceg és egyik személyes tanácsadója, Michael Fawcett kompromittáló együttlétének.

Smith most elismerte: semmilyen kompromittáló helyzetben nem látta Károly herceget, s hivatalos dokumentumban is megerősíti, hogy minden alapot nélkülöztek a trónörökössel szembeni rágalmai.

Az egykori lakáj elhallgattatott, de közismertté vált vádjai olyan helyzetbe hozták a walesi herceget, hogy olyan cáfolatot kellett közzétennie, amelyben nem lehetett megnevezni, mit is cáfol valójában.