Hujber neje helyett is énekelt Keresztes Ildikó

2007.06.05. 14:48
A hétvégi celebrity lovaspólóversenyen Keresztes Ildikó kitálalt. Elmesélte, hogy anno még a kilencvenes évek derekán több magyar zenekar női tagjának is ő kölcsönzött énektudást és még csak meg sem fizették ezért. A pénzt nem sajnálja, mivel "talán kalandvágyból" tette mindezt.

Hamis hangok megmentője

Keresztes Ildikó a juj.hu riporterének elmondta, hogy annak idején ő énekelte fel az UFO zenekar néhány slágerét Hujber Feri 'nem tudjuk, hogy járnak-e még' kedvese, Cynthia helyett. A dolog nem bír a meglepetés erejével, már igen régóta sejteni lehetett, hogy egyes zenészek a siker érdekében ilyen aljas eszközöktől sem riadnak vissza. Ebben sem mi járunk persze az élen, ennek a témának az úttörője a Milli Vanilli volt. Az UFO zenekar mellett - ami sajnos annyira eltűnt mára a süllyesztőben, hogy a világhálón sem lehet megtalálni - Keresztes a méltán híres 4F Club nevű zenekarnak is énekelt egy lassú számot. Nem tudjuk, melyik lehetett ez, mert mi csak a Balatoni lázat és a Tangát ismerjük.

"Gombokat fizettek érte"

A (munkaadóival ellentétben) jó hanggal rendelkező énekesnő arra a kérdésre, hogy miért adta hangját ilyen produkciókhoz, nem tudott egyértelműen válaszolni. "Nem is tudom, miért vállaltam el, talán a kalandvágyból. Lehet, hogy akkor meg voltam szorulva anyagilag, vagy azt gondoltam, hogy ez nekem jó lesz. Nem tudom, mit gondoltam. Ráadásul arra emlékszem, hogy gombokat fizettek érte. Vicces összeg volt, tehát még ez sem indokolta." A kevés fizetség és az anyagi megszorultság ellentmondását végül kissé körülményesen is, de sikerült feloldania az énekesnőnek. Ha nem is a kognitív disszonancia redukciója, de mindenképp szép teljesítmény egy ilyen sok mondatból álló diskurzus végére összeszedni a gondolatokat.

Egy karrier vége

Mivel Keresztes Ildikó nem rendelkezett különösebb motivációkkal, amikor "kalózéneklésre" adta a fejét, ezért az sem meglepő, hogy sokáig eszébe sem jutott, hogy felhagy ezzel a szakmával. De aztán elérkezett a változás napja: "Volt egy ilyen nagy össznépi banzáj a még az akkori Budapest Sportcsarnokban és otthon ültem és néztem a tévét. Jöttek egymás után a zenekarok (nevet), ültem a tévé előtt és mondom: na, ez is én vagyok. Jött a következő: ez is én vagyok. Nahát, ez is én vagyok." Ekkor eszmélt rá a művésznő: "biztos, hogy van már ilyen formán három, vagy négy, vagy öt aranylemezem". A fiatalkori hülyeségnek aposztrofált foglalkozásával nagyjából ekkor hagyott fel Keresztes Ildikó.

Keresztes nem az utcáról koppintja a divatot
Mivel az énekesnő a videón a szokásos trendektől eltérően öltözködött, ezért a kinézet értékelésére a Velvet divatszakértőit kértük meg: "Keresztes Ildikó a kalózkodásról beszél, ami összhangban van kalózkalap - angol madám ötvözetére emlékeztető fekete kalapjával, amit egy ezüstnek ható ékszer tesz még eklektikusabbá. Ruháját mintha Marilyn Monroe gardróbjából húzták volna elő, ami szép, előkelő, amerikás benyomást kelt, de mellben a kelleténél néhánnyal több a redőződés. Az énekesnő igyekezetét mindenesetre méltányoljuk, hogy büszkén hirdeti saját ízlését és nem az utcáról koppintja a divatot."