Nicole Kidman már most nagyon bízik abban, hogy legjobb barátnője, Naomi Watts Oscart nyer a február 29-ei díjátadón. Már mindent meg is szervezett honfitársának, hogy méltóképpen megünnepelhessék Watts első Oscar-díját.
Watts első Oscar-jelölését a 21 gramm (hazai bemutató: 2004. április) című filmben nyújtott alakításáért kapta, a Legjobb Női Főszereplő kategóriában. Ez késztette legjobb barátnőjét és honfitársát, Nicole Kidmant arra, hogy ugyanabban a dicsőségben és ünneplésben részesítse Watts-ot, mint amit ő élt át tavaly, a díj átvétele után. Kidman, a Moulin Rouge című filmjéért ugyan nem vihette haza az aranyszobrot 2002-ben, de a következő évben, a 75. Oscar-díjátadáson, az Órák című filmben nyújtott alakításáért már őt érte ez a megtiszteltetés. Legújabb, Hideghegy című filmjében nyújtott alakításáért azonban nem jelölték Oscar-díjra és Golden Globe jelölését sem tudta díjra váltani.

Örök barátság

Egy barátjuk így fogalmaz: "Nicole és Naomi együtt nőttek fel és mindig számíthattak egymásra. Ez az a dolog, ami még jobban összeköti őket, visszagondolva az Ausztráliában eltöltött gyerekkorukra és életükre. Nicole részesült már abban az élményben és örömben, amit az Oscar nyújtott számára a tavalyi ceremónián, s úgy érzi, akkor lenne boldogsága még határtalanabb, ha Naomi vehetné át az idei aranyszobrocskát."