Nicole Kidman a Chanel No. 5. új arca

2004.10.30. 16:05
A Chanel arcai Catherine Deneuve-től kezdve Vanessa Paradis-n keresztül mindig nemcsak szép, de feledhetetlen nők voltak, akiket 45 éve ugyanaz az ember, Jacques Helleu, a Chanel művészeti vezetője választ ki. A legendás Coco legújabb megszemélyesítője a légies ausztrál színésznő, Nicole Kidman.
Az igazi díva távolságtartó és feledhetetlen - mint a világ legnépszerűbb parfümje, a Chanel No. 5. Jacques Helleu meglepően egyszerűen fogalmaz a munkájáról: "Szépséget teremtek. Évtizedek óta az a célom, hogy a Chanel neve a világ minden táján egyet jelentsen a szépséggel."

Modern tündérmese

Kidman áradó érzelmességére Helleu a Moulin Rouge-ban figyelt fel. Többször is megnézte a filmet, mert rabul ejtette Nicole különleges, a tekintetén is keresztülsugárzó mosolya. Ezek után nem meglepő, hogy a Chanel No. 5 reklámfilmjét is a Moulin Rouge rendezője, Baz Luhrmann készítette. A kétperces (!) minifilm modern tündérmese, romantikus szerelmi történet Karl Lagerfeld ruháival és Debussy zenéjével.

"Ha nem Baz lett volna a rendező, nemet mondtam volna - mondja Nicole. - De ezzel a csapattal nagyon szívesen dolgoztam együtt, és maga az elképzelés is - két percben, csupán képekben felidézni mindazt, amit ez a parfüm és maga a Chanel jelent - nagy és izgalmas kihívás volt. Remegett is a gyomrunk az izgalomtól a forgatás előtt!"

A történetben Nicole a világ leghíresebb sztárját alakítja, aki egy filmbemutató előtt pánikba esik és beugrik egy taxiba - egyenesen a brazil Rodrigo Santoro által megszemélyesített vonzó férfi karjaiba.

Kidmanért sorban állnak a pasik

"Jól ismerem az ilyesfajta pánikrohamokat, bár én még soha nem futamodtam meg hasonló helyzetben. Igaz, a sors nem is vetett még olyan szexis férfi karjaiba, mint Rodrigo! Őrá azért esett a rendező választása, mert olyan férfit keresett, aki külsőre az én tökéletes ellentétem. Mint kiderült, egyébként sorban álltak a színészek, hogy megkapják ezt a szerepet." - mesélte el Kidman. "Hogy kik? Neveket nem mondok!"

A teljes cikk elolvasható az ELLE novemberi számában.