Matthew Perry vérdíjat tűzött ki egy kutyagyilkosra

2004.10.11. 12:17
Egy kegyetlenül vízbefojtott golden retriever gyilkosát keresik Massachusettsben. Az állatvédők alapítványt hoztak létre, amely jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek; a támogatók közt Richard Pryor és Matthew Perry is megtalálhatóak.
Richard Pryor és a Jóbarátokból ismert Matthew Perry is csatlakoztak ahhoz az alapítványhoz, amelyből jutalmazni szeretnék egy megkínzott és vízbefojtott golden retriever gyilkosának nyomravezetőjét. A kutyát szeptember 21-én találta találta egy arra sétáló Massachusettsben a tengerparton. A rendőrség információi szerint az állatot összekötözték, zsákba tették, és még élt, amikor a tengerbe dobták.

A kegyetlenkedés tolerálhatatlan

Pryor az esetről állatvédő ismerőseitől értesült, és rendkívül felháborodott. A színész kapcsolatba lépett Linda Horsley állatmentővel, most pedig a Massachusetts-i Állatokkal Való Kegyetlen Bánásmód Elleni Szövetséggel közösen alapítványt hozott létre, amelyből a kutya kínzójának nyomravezetőjét szeretnék megjutalmazni. Horsley a sajtónak úgy fogalmazott: "Ezt a dolgot már elképzelni is borzasztó. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az állatokkal való kegyetlenkedés egyszerűen tolerálhatatlan."

Gyűlik a vérdíj

A színész és felesége, Jennifer ezer dollárt (közel 200 ezer forintot) fizettek be az alapba a nyomravezető díjára - mondta el Horsley. Emellett kifizettek egy zászlót is a Szövetség október 17-én esedékes adománygyűjtő felvonulására. A Szövetség szóvivője szerint már Matthew Perry is csatlakozott hozzájuk és támogatta az alapítványt, amelyben eddig 12 ezer dollár (kb. 2,4 millió forint) gyűlt össze.