Michael Jackson szabadságot venne ki

2004.04.26. 16:44
A pedofíliával vádolt popsztár arra kéri az újságírókat, hogy legalább vakációja alatt ne háborgassák.
Michael Jacksont pedofil ügye óta még kevésbé hagyják békén, mint előtte. A sajtó állandó rohamát megelégelve pénteken a floridai üdülőhelyen tartózkodó Jackson hivatalos formában kért meg mindenkit, hogy szálljanak le róla.

"Hagyjanak már békén, kérem szépen!"

"Miközben ezt a közleményt kiadom, helikopterek köröznek a lakhelyem felett, újságírók rohangálnak mindenütt, és a bokrok mögött paparazzók bujkálnak" - zúgolódott az énekes.

"Nagyon kérem, hogy a tisztelt média tartsa tiszteletben a saját és gyermekeim magánéletét. Nagyra értékelném az együttműködésüket" - kéri a jelenleg 3 millió dolláros (körülbelül 630 millió forint) óvadék fejében szabadlábon lévő Jackson.

Luxus szívességből

Jacko egy 7,3 millió dollár értékű, 12 szobás kúriát bérelt ki, hogy gyermekeivel és kíséretével együtt visszavonuljon egy időre a nyilvánosság elől. A tulajdonos, David Siegel ingatlanmilliárdos az Orlando Sentinel nevű lapnak nem árulta el, hogy konkrétan mennyiért adta ki a sztárnak a luxuslakhelyet, de elmondta, hogy "nem volt egetverő az összeg".

A házat most először adta ki, és kizárólag szívességből. "Nem a pénzért csinálom," - mondta el a lapnak Siegel. "Michael nagyon nehéz időkön megy most keresztül, és gondoltam biztos jól jön neki, hogy elbújhat nálam. Én hiszem, hogy ártatlan."

Jackson vasárnap bejelentette, hogy meneszti a védelmét ellátó ügyvédcsapat két vezető tagját, Mark Geragost és Benjamin Brafmant. Az énekes cáfolta azokat a találgatásokat, hogy az amerikai feketék elkülönülését hirdető Nation of Islam muzulmán szervezetből származó tanácsadóinak a sugallatára mondta volna fel a jogászok megbízását.

Az ügyvédcsere pontos okát Michael Jackson nem közölte, de célzott arra, hogy elégedetlen volt a két jogász hozzáállásával. "Feltétlenül fontos, hogy teljes figyelmüket nekem szenteljék azok, akik képviselnek" - írta az énekes, aki szerint a bírósági eljárásban "az élete forog kockán". A két ügyvéd az elmúlt időben más ügyekkel is foglalkozott.

A pop királya

A legendás táncos-énekes sztár legjobban teszi, ha üdülése minden pillantatát kiélvezi, amíg teheti, hiszen hét rendbeli gyermekmolesztálásért és két kiskorú alkoholtartalmú itallal való kínálása vétségében várja az ítéletet.