A hetvenegy éves Alain Delon váratlan lebetegedése miatt Ornella Muti lesz a szombati Operabál díszvendége. A mellőzött és sértett Kiszel Tünde összeesküvést sejt.

Alain Delon tüdőgyulladás miatt kórházba került, s állapota nem teszi lehetővé budapesti útját, ezért lemondta részvételét, áll az Operabál szervezőinek csütörtöki közleményében. A bál azonban nem marad francia sztárvendég nélkül: Delon ugyanis menedzserével egyeztetve felkérte Ornella Muti-t, aki több filmben is a partnere volt, hogy képviselje őt szombaton, és nyissa meg a Budapesti Operabált.

Kiszelt a kutya sem hívja

Ornella Muti örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen tíz évvel ezelőtt, 1996. február 17-én szintén ő nyitotta meg az első Operabált, s azóta is szívesen emlékszik vissza budapesti élményeire. Nem mondható ugyanez el Kiszel Tündéről, akit gutaütés kerülget, mióta Gyulai Mihály, az Operabál marketingigazgatója a Színes Bulvár Lapban kijelentette: bárkinek joga van a rendezvényen részt venni, aki érvényes jegyet vásárol az estélyre, de a "normális" viselkedési normákat be kell tartania. A főszervező azt is hozzátette, hogy Kiszel Tündét nem hívták meg még a bál sajtótájékoztatójára se, mivel tavaly megrohamozta Gina Lollobrigidát.

Klikk a képre!

Összeesküvést sejt

„Szerintem ez az egész egy nagy kamu volt.” – kezdi a Velvetnek a felháborodott Kiszel. – „A rendezők előre tudták, hogy Delon nem fog eljönni, csak felhasználták a nevét a hírverésre, mint ahogy az enyémet is. Ez nem lett volna baj, ha betartják a játékszabályokat, de a Gyulai bemocskolta a nevem.”

Delon és Kiszel mint húzónevek

A baba-mama naptárak lelkes készítője azért külön neheztel, amiért Gyulai a TV2 Mokkában csütörtök reggel cáfolta, hogy Kiszel persona non grata lenne. „Akkora hisztit csaptak ennek az egész ügynek, még ma reggel is bejutottak a Mokkába, pedig nélkülem sose mehettek volna.”

„Én ott voltam a ’96-os első Operabálon, akkor Gyulai még lelkesen hozta a tiszteletjegyeket a műsoromba, de most már jól megy neki, nagyon elszállt. Ez csak marketingfogás: bedobják, hogy jön egy sztár, aztán mégse.” – mondja zaklatottan. – „Delonról is csak azt mondták, hogy ilyen testőr lesz mellette, meg olyan K1-es. Az egész csak a pénzről szól, arról hogy gazdagodjanak. Az emberek fizessenek százezreket, aztán rá se nézhetnek a sztárra. ”

Udo és Muti lejátszottak

Kiszelt nem hozza különösebb lázba Ornella Muti, mivel már van tőle „közös kép és beírás” az első Operabálról. A műsorvezetőnő tíz éve még sztárnak tartotta Mutit - mint ahogy Sacha Heimet is, aki a Klinika Udójaként szintén megdobogtatta a bálon a szívét -, de mára szerinte már nem túl nagy szám.

„Delon jobb lett volna, bár már tőle is van beírásom. A hatodik helyen áll az emlékkönyvemben. A tavalyi év különleges volt, hiszen Lollobrigida gyerekkorom óta a kedvenc színésznőm. Delon igazi sztár, de azért ezt inkább csak a sajtó fújta fel. Azért jó lett volna, ha eljön.”

Kámory Katalin az Operabál sajtóreferense a Velvet kérdésére elárulta, hogy Kiszel vádjaival ellentétben írásos szerződésük volt Delonnal, és menedzserével a sztár részvételéről. „Kiszel Tünde nagyon haragszik ránk, de mi a mai napig úgy tudtuk, hogy jön a művész úr. Sajnos már a hét elején is betegeskedett és nem fordult jobbra az állapota.”

Kiszel mindezek ellenére reméli, hogy eljut az Operabálra, bár még nem akarja elkiabálni, hogy sikerül-e rá jegyet szereznie. A ruha sincsen még meg, de hiába nem jön Alain Delon, azért Kiszel Tünde még bejárja a budapesti boltokat, hogy kiválassza a legjobb darabot, mivel ő huszonhárom éves szerelmével igazán jól akarja magát érezni a bálon.