Frissen újították fel Katona Kláriék leégett villáját

2008.10.10. 19:24
A csütörtök dél körül történt tűzesetről Katona Klári szomszédai csak annyit tudnak, hogy valószínűleg a propán gáz robbant be, amivel a tetőt hegesztették. A ház felújítása éppenhogy elkészült. Az utcát még pénteken is a füstszag uralta. Beszámoló a helyszínről.

A füstöt ugyan már nem láttunk, de az égés szaga az egész környéket bejárta a budapesti Tüske utcában. A régi építésű családi villa tetőszerkezete borzalmasan fest, a tűz oltásához használt víz pedig átáztatta a falakat is. Az udvarra kihordott bútorok és tárgyak között voltak épségben maradtak, kormosak és összeégett dolgok is. Pakolás közben udvariasan megkértek, hogy távozzak a helyszínről. Az arcokon szomorúságot lehetett felfedezni, Katona Klári pedig éppen akkor ült be autójába és távozott a helyszínről, amikor odaértünk. Az énekesnő, az autó elindítása után egy kedves mosolyt intézett a szemben lakó, csomagokkal hazafelé igyekvő idősebb hölgyhöz.

Az öreg ház romokban péntek délután

A hölgya Velvetnek elmondta: nem tudja, hol laknak most Katona Kláriék. Ugyanis, mint megtudtuk, a villa felső szintjén az énekesnő testvére lakott, a középső szinten Katona Klári és Babos Gyula zenész nevelt lányukkal, az alsó szint pedig Katona Klári szüleié volt. A hölgy szerint be sem lehet menni az épületbe, hiszen térdig ér a víz, a sár.

„Amikor a tető elkezdett lángolni, szerencsére nem volt senki az épületben. Kint voltak a kertben, tréningruhában. Azt mondják, a propán gáz robbant be, amivel a tetőt hegesztették. Mindenük benn égett. A fellépő ruháktól elkezdve az összes bútorig. Szerintem csak azok a ruháik maradtam meg, amikben éppen voltak. Nagyon együtt érzek velük, csak azt nem tudom, hogy most hol lakhatnak. A kutyájuk meg állítólag be volt zárva a kutyaházba. Szerencse hogy nem volt senki az épületben.”

Nézze meg képeinket!
Kis-Guczi Péter (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

A leégett ház melletti lakások egyik tulajdonosát is megkérdeztük, mit észleltek az esetből: „Nem csodálom, hogy nem akarnak beszélni a sajtóval. Én is begubóznék, ha ez velem történne. Azon izgatta magát az ember, hogy valaki elaludt-e, vagy nem is vette észre és bennég. Azt tudtuk itt a környéken, hogy éppen befejezték a nagy felújítást és minden szép és jó. Nagyon hirtelen történhetett minden, mert a tűzoltók azt mondták, ők perceken belül kijöttek. Lehetett látni, hogy magas lángok csaptak fel a tetőről. Ötkor mentek el a tűzoltók és akkor még megnézték, hogy maradt-e fészek valahol, nehogy újraéledjen a tűz. Ez egy nagyon öreg ház és faszerkezetes a teteje, aminek a szigetelése három réteges. Az egyikről állítólag lepergett a víz és ezért volt ilyen nagyon nehéz oltani. Ismerjük egymást Klárival és borzalmas, ami történt. Nagyon sajnálom szegényeket.”

Videó az oltásról, felvétel: Kis-Guczi Péter, OKF

A Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter elmondta a Blikknek, két tűzoltó is megsérült a ház oltása közben. „Több méter magasból zuhant le egy tűzoltó, aki bordatöréssel kórházban fekszik. A másik tűzoltónak térdszalag szakadása van.” A családi villa körülbelül tíz millió forint értékben sérült, nem csak a tűz miatt, de a több mint száz liter víz miatt is.