horoszkóp

'Még nem tudom, mikor leszek világsztár'

2005.04.28. 16:08
A hazai emberek leggyakraban azt kérdezik Király Lindától, mikor lesz világsztár. A Velvet inkább a londoni életére volt kiváncsi. Az énekesnő elmondta, megkedvelte a partikat, és saját dalokat ír, amelyekkel nemrég fellépett egy klubban. Hiányzik ugyanakkor a család, egy fiú, és a sütemények.

"Amióta hazautaztam, a legtöbben azt kérdezték tőlem, mikor leszek már világsztár? Ilyenkor azt mondom, még nem tudom, de dolgozom az ügyön" - nevetett Király Linda. Az énekesnő néhány napot tölt el itthon, mielőtt május 10-én Amerikába repül menedzserével együtt, hogy lemezkiadókkal tárgyaljon. Noha a célja világos, mégis úgy tűnik, a sztárság nem minden velejárójával foglalkozik. Nem szívesen gondol például arra, hogy a kamaszok az ágyuk fölé ragasztják a róla készült posztereket, és sok más hírességgel együtt a fiatalok példaképévé, sőt szexszimbólumává válhat.

Felelősség, családi vállalkozás, London

Fotó: klinszky.hu
"Ez óriási felelősség, bele sem merek gondolni ilyesmibe. Egy dolgot üzennék azok számára, akik rajonganak értem: hogy mindig a szívükre hallgassanak, és ne hagyják, hogy mások eltereljék őket a céljaiktól. Én is így tettem" - mondta az énekesnő, akit néhány éve édesapja, Király Tamás kezdett menedzselni. A kvázi családi vállalkozásként indult zenei pályára megfelelő külföldi példa Beyoncé Knowles karrierje.

Király Linda szintén a nemzetközi piacon szeretne érvényesülni, ennek érdekében tavaly ősszel Londonba költözött, és élete attól kezdve a versenysportolókéra hasonlít. "Mégsem érzek semmit sem áldozatnak, legfeljebb az állandó fogyókúráról mondanék le szívesen. Eltiltottak a szénhidráttól, holott élek-halok a tésztáért és a süteményekért" - mondta az énekesnő, aki meglepő módon azt tette hozzá, öltözködésébe, sőt még a dalaiba sem szólnak bele londoni munkatársai, akik egy külön céget alkotva csak Király Linda karrierjén dolgoznak. Állítása szerint a gárda nem minden tagjával van kapcsolatban, csak néhányukkal értekezik napi szinten.

Saját dalok, koncert, beosztás

"Korábban mindig az édesanyámtól kaptam tanácsokat az öltözködésemre vonatkozólag, a londoni csapat pedig úgy tartja, rendben van az a stílus, amit képviselek. Ami pedig a dalokat illeti, a szöveget és a dallamot is én írom. Ezek az alapok, amelyet a zeneszerzővel közösen alakítunk dallá" -avatott be az énekesnő, aki néhány hete a londoni The Bedford klubban lépett fel három új szerzeményével. "Ez volt az első fellépésem Londonban, amióta aláírtam a szerződést. Leírhatatlan élmény volt" - mondta. A klubról annyit kell tudni, hogy a legújabb poptehetségek koncertjeinek helyszíne, a szerződésről pedig annyit, hogy az énekesnő tavaly november végén írta alá Jonathan Shalit menedzserrel, aki rajta kívül Jamelia karrierjét is egyengeti.

"Azóta nagyon sűrű az életem. Minden hónapban megkapom az időbeosztásomat. Legkésőbb reggel nyolckor kelek, a kötelező programjaim az edzés, énekóra, és a találkozók" - mondta az énekesnő, aki ez utóbbi alatt a partikat értette. "Most már fel tudok oldódni ezeken az eseményeken, mert elismeréssel közelednek felém azok az emberek, akiket nagyra tartok a zenész szakmában. Noha nem vagyok igazán bulizós, ezeken a rendezvényeken jól érzem magam, és nagyon érdekes emberekkel találkozom" - tette hozzá. Az énekesnő idejébe ezenkívül a lemezfelvételek is bele kell, hogy férjenek. "Olykor úgy alakul, hogy a stúdióból csak éjjel kettőkor érek haza. Nagy ritkán van egy szabad vasárnapom, amikor rengeteget alszom, ruhákat nézegetek a városban, és órákig áztatom magam egy kád illóolajos fürdőben".

Barátok és az amerikai fiú

Fotó: klinszky.hu
Király Linda számára a legnehezebb próbatétel a brit fővárosban nem a szakmai helytállás, sokkal inkább a család hiánya. "Meg kellett tanulnom egyedül élni, de állandóan nagyon hiányoznak a szüleim és a testvéreim. Nem tudok, és nem is akarok elszakadni tőlük. Ezért aztán szeretem Londont, meg nem is. Szerencsére találtam néhány barátot, van köztük híresség is. Sosem volt fontos, hogy befolyásos legyen az, akit a bizalmamba fogadok, számomra csak az ember számít. Ugyanakkor ez az életmód nehezíti a barátságok elmélyülését, pedig ez is nagyon fontos" - mondta az énekesnő, aki hasonlóképp kötődne a fiúkhoz is, de épp nincs barátja.

"Több mint két éve voltam utoljára szerelmes. Nagyon szép és gyötrelmes érzést élek át olyankor, ragaszkodom ahhoz, akit szeretek. Van azonban most egy amerikai fiú, akivel telefonon tartjuk a kapcsolatot, és amikor csak lehetőség adódik, találkozunk. Nem tudnám megmondani, pontosan mi ez köztünk, de több mint barátság. Hiszek abban, hogy mindennek akkor jön el az ideje, amikor készek vagyunk rá" - zárta az énekesnő.