horoszkóp

Knézy Jenő kommandósakcióba keveredett

2007.08.14. 11:39
Éber ügynökeink legfrissebb jelentése meghökkentő budapesti életképet fest le: Knézy Jenő aktív részese volt egy kommandós akciónak.

Mindig éber feljelentőink egyike ezúttal egy alig hihető történettel lepett meg bennünket. Pedig a név-különdíjas Medvehónalj tudósítása idillien kezdődik: "A minap kedvenc fagylaltozómba vittem a barátnőmet a Városmajor melletti Csaba utcában. Príma fagylalt, remek idő, jó csaj az oldalamon, mi kéne még? Egyszer csak azt hittem, hogy filmforgatás van, mert mikor kiléptem a fagyizóból az utcára, kommandósok lepték el a kereszteződést, és lezárva az utakat, egy terepjáró vezetőjét szedték ki a kocsiból, majd bravúros gyorsasággal földre vitték és megbilincselték". a beszámoló szerint egy hölgyet is ugyanígy lekezeltek, mielőtt bárki felocsúdhatott volna.

"Mi, járókelők döbbenten álltunk, fel sem fogtuk, hogy mi történt" - folytatódik az akciófilm. "Az első kábulat utáni pár percben vettem észre Knézy Jenőt, aki a járdán állt és szemlélte az eseményeket. Civilben volt, mint a többi rendőr. Szemmel láthatóan ismert mindenkit, hiszen otthonosan járt-kelt közöttük, sőt, egy idő után különböző papírokat vittek oda neki, és egy bűnjelzacskót, amiket aláírt. Lehet, hogy közéjük tartozott és ő irányított? Mert ha igen, akkor ő a mi titkos ügynökünk. Az akció végén beszállt egy fekete gépkocsiba és távozott a helyszínről. Bár mintha korábban olvastam volna valahol, hogy Knézy Jenő rendőrként dolgozik, nem gondoltam volna, hogy egy focimeccs helyett ilyen helyzetben látom viszont."

Megkeresésünkre a riporter megerősítette a fentieket, és elmondta, hogy csak véletlenül, szemlélődőként volt jelen az esetnél. Egykor maga is a rendőrség állományához tartozott, és bár nem közvetlenül ebben az akciócsoportban dolgozott, de a tagjai közül jópárat megismert korábbi rendőrségi munkái során. Ezért történt, hogy a helyszínen lévő nézelődők közül régi ismerősei őt kérték fel, hogy hatósági tanúként hitelesítse a jegyzőkönyveket. A Velvet kérdésére Knézy elárulta, hogy polgárőrként a mai napig aktív, de rendőri tevékenysége már a múlté.

Hatósági tanú
A hatósági tanú igazolja annak a nyomozási cselekménynek a lefolyását és eredményét, amelynél jelen volt. A hatósági tanúkénti közreműködésre senki sem kötelezhető. Hatósági tanúként olyan érdektelen személyt kell igénybe venni, aki képes érzékelni és igazolni a nyomozási cselekmény elvégzését. A hatósági tanút a nyomozási cselekmény során tudomására jutott tényekre, adatokra, körülményekre nézve titoktartási kötelezettség terheli. (forrás:netjogtár)