Részegen vezetett a Knight Rider

2004.06.08. 10:26
A Baywatch és a Knight Rider megkopott fényű sztárját, David Hasselhoffot szombat éjjel tartóztatták le a San Fernando Valley-beli Encinóban. A színész valószínűleg nagy hasznát vette volna fimbeli intelligens, önjáró autójának, mert állapota nem tette lehetővé az önálló autóvezetést.
Az 51 éves David Hasselhoffot egy McDonald's parkolójában kapcsolták le szombat éjjel 11 körül, miután a rendőrségnek feltűnt, hogy nagy valószínűséggel ittasan vezeti járművét. A rendőrök előbb megfújatták vele a szondát, majd az eredményt látva úgy döntöttek, jobb lesz, ha a színész biztos helyen vészeli át az éjszaka hátralévő részét. Hasselhoff letette a 15 000 dollár (több mint 3 millió forint) óvadékot, így másnap reggel szabadon távozhatott. A színész szóvivője egyelőre nem kommentálta a hétvégén történteket.

Alkoholproblémák és új élet

A sztárnak nem ez az első esete az ittas vezetéssel. 2002-ben Hasselhoff bevonult a Betty Ford Klinikára, hogy kigyógyuljon alkoholfüggőségéből. Ezt megelőzően már több interjúban is beismerte, hogy "teljesen kikészült" egy óriási berúgás után, amibe majdnem belehalt. Miután kijött a rehabilitációs klinikáról, a színész azt állította, úgy érzi, mintha kicserélték volna, és ettől fogva kész arra, hogy ital nélkül éljen. Ha bebizonyosodik, hogy valóban ittasan vezetett, úgy ez az új élet elég rövid ideig tartott.

K.I.T.T. fényezése is megkopott

Alkoholproblémája mellett a színész az elmúlt években azzal is sokat küzdött, hogy remake-ek forgatásával próbálja meg újjáéleszteni egykor sikeres figuráit. 2003-ban a Baywatch-ból forgattak egy kétórás epizódot, amelyben fény derült arra, hogy a sorozat záró részében látottak ellenére Mitch Buchannon mégsem halt meg egy robbanásban. Hasselhoff emellett évek óta iparkodik azon, hogy összehozzon egy mozifilmet a Knight Riderből is, ami annak idején négy évadon át futott nagy sikerrel. A nagyfilm tervét már két évvel ezelőtt megvásárolta a Revolution Studios, és szó volt arról is, hogy esetleg maga Hasselhoff játszhatja a főszerepet, de egyelőre úgy tűnik, a forgatás nem akar elkezdődni.