Kolovratnik Krisztián arca sokaknak ismerős lehet egy sörreklám humoros etűdjeiből vagy kisebb filmes epizódszerepekből, de nevét eddig többnyire a színházlátogatók ismerték. Ez azonban a nemrég mozikba kerülő Mix című filmnek köszönhetően valószínűleg hamarosan megváltozik: a jóképű fiatal színész játssza a film egyik főszerepét, a gyönyörű fétismodell (Gryllus Dorka) fotós barátját. A Vígszínház ifjú művésze színházi szerepei mellett nemsokára újabb filmben is feltűnik majd a közeljövőben, szabadidejében zenét szerez, kikapcsolódásként szeret utazni, legújabb hobbija pedig a hegymászás.
Pár percet késik a megbeszélt időponthoz képest, és nem veszi fel a telefont sem - már épp nyugtalankodni kezdenék, mikor végre berobban az ajtón, és kérdezés nélkül megkapom a magyarázatot: discman, fejhallgatóval.

A Mixet még csak mostanában kezdték játszani a mozik, de a kampányának köszönhetően jócskán megelőzte a híre: "music, love, porn". Menjünk sorban: ahogy látom a zene elég fontos számodra...

Tekintse meg képeinket!
Igen, bár az elektronikus zene, DJ-zés, partikultúra, ami a filmben fontos vonulat, nem annyira az én világom. Persze vannak jó dolgok ebben is, ismerem és szeretem is a jó zenéket, de én nem vagyok az a partizós srác. De a zene amúgy elég közel áll hozzám...

Igen, azt tudom, hogy hangszeren is játszol, a Hamupipőke című darabban például zenészként is láthatunk a színpadon...

Így van, de ami még fontosabb számomra, az a zeneszerzés. Vonósötösre és zongorára írok darabokat, még a Főiskolán kezdtem, most pedig már egy zenekar is összeállt. Az évek során elég sok anyagom összegyűlt, úgyhogy ezeket most meghangszereltem, és épp most vettük fel stúdióban az első számunkat Bujtor Balázzsal (akinek a nevét a Jancsó filmek zenéje kapcsán lehet ismerni) és öt zenésztársával. Most úgy tűnik, egy táncszínház felhasználja majd az egyik darabomat egy előadáshoz, sőt lehet, hogy egy filmbe is bekerül majd.

A film szlogenjének következő szava a love...

Van barátnőm, két és fél éve együtt is élünk, de a magánéletemről ennél többet nem szeretnék beszélni.

Rendben, akkor máris az utolsó szónál tartunk: pornó.

A pornómaffiában nem vagyok túlságosan otthon... (nevet) de a film azért szerintem elég jól kezeli ezt a szálat, és a témához képest még szellemesen is ragadja meg. A pornómaffia és a többi mocsokság persze köztudottan létező dolgok, de nekem azért tetszik, ahogy a film bánik a témával, mert amennyire ocsmány tud ez lenni, itt annyira ízlésesen és humorosan ábrázolják.

Eddig is játszottál színházban, voltak kisebb filmes epizódszerepeid is, de a Mixben most az egyik főszerepet kaptad - gondolom, ennek megfelelően elkezdett érdeklődni irántad a média is.

Igen, a színházi szerepeim okán adtam már interjúkat nem egyszer, de a filmnek köszönhetően az elmúlt héten szinte minden napra jutott valami: interjú, fotózás, beszélgetés... Furcsa, hogy bármit csinál az ember a színpadon, mégsem ér annyit, mint egy filmszerep - de az mindenképp egy jóleső visszaigazolás, hogy valamivel kapcsolatban, amit az ember csinált, elkezdik keresni.

A kereskedelmi tévék előszeretettel gyűjtik be a fiatal, népszerű arcokat. Kaptál ilyen megkereséseket is?

Tévéjátékok ma már sajnos nem készülnek, úgyhogy ezzel a tévés lehetőségek is eléggé behatárolódtak. Műsorvezetési megkeresést már kaptam, egy kereskedelmi csatorna ajánlott egy kulturális műsort, és ez persze nagyon jólesett, de most még nem feltétlen vállalnám el. Elsősorban színészként szeretnék létezni, játszani, egy ilyen tévés szerepkör pedig túl sok időt és energiát venne el ettől. Lehet, hogy eljön majd az idő, amikor ilyesmit fogok vállalni, de most még nem érzem azt, hogy itt volna az ideje.

A Mix előtt kisebb epizódszerepben forgattál Menno Meynes Max című filmjében John Cusack oldalán is. Milyen volt vele dolgozni?

Nem volt túl beszédes, ha épp nem forgatott, többnyire benyomta a discmant és zenét hallgatott. De nagyon közvetlen is tudott lenni, például a szép elegáns öltönyében kiment, rögbizett egy kicsit a díszletépítőkkel a sárban... aztán megvártuk, míg rendbehozzák az öltönyt, mert a következő jelenetben abban kellett forgatnia.

Lesznek újabb filmszerepek? Esetleg külföldi felkéréseid?

Klikk a képre!
Főleg a színházban játszom, de most épp a Sorstalanságban forgattam egy napot, ezért is vágtuk le a hajam... A legközelebbi munkám Bollók Csaba Miraque című filmjének főszerepe, amelyben a srác, akit alakítok, a történet szerint kizuhan a vonatból és ezzel átpottyan egy teljesen más időbe is. A forgatás télen szünetel, márciusban fog folytatódni, úgyhogy azt még nem tudom, mikor kerül moziba a film. Külföldről meg nem kap az ember megkereséseket csak azért, mert már játszott egy külföldi filmben, ez nem így megy - ha egy kinti produkció idejön forgatni, akkor keresnek hozzá hazai színészeket castingon.

Azt már tudjuk, hogy a zene az egyik hobbid, mit csinálsz még kikapcsolódásként?

Én mindent szívvel-lélekkel csinálok. Fotózni is imádok, de az utazás például szintén ilyen: bedobjuk a kocsiba a bicajokat, nagyjából kitaláljuk, merre akarunk menni, és aztán nekivágunk. De a legújabb szerelem a hegymászás, most legutóbb Szlovéniában találtunk egy csodás helyet, a Triglav Nemzeti Parkot, hihetetlenül gyönyörű! Az egyik legmagasabb csúcs tetejéről szép időben Velencét is látni lehet... A sport is mondható hobbinak. Nem járok edzőterembe, de például a csomagtartómban mindig ott van a focilabda, sokszor fordul elő, hogy az egyik barátommal hajnalban elugrunk focizni a Városligetbe - egy órát rúgjuk a labdát, közben lehet dumálni, sörözni meg akár előtte és utána is...