horoszkóp

Hamlet Las Vegasból érkezik

2004.07.26. 13:08
Kolovratnik Krisztián Las Vegasban járt: a Mix című film rosszéletű fotósát játszó fiatal színész a Cinevegas nevű független filmfesztiválon vett részt, ahová a rendező, Steven Lovy, és az amerikai főszereplő, Alex Weed társaságában kísérte el a filmet. Miután végigautózta Amerikát, most Spanyolországba készül biciklitúrára, ősszel pedig Győrbe, ahol Hamlet szerepében kezd.
"Vicces élmény volt végigmenni a Palms Hotel vörös szőnyegén, ahogy a nagyok" - idézi fel a Vígszínház fiatal színésze a számára már-már zavarbaejtő bevonulást. "Igazi látványos puccparádé volt, bár ott ez természetes, csak nekünk nem megszokott." A Mix című film kétszer is szerepelt a fesztiválprogramban, másodszor épp aznap, amikor az esti gálán Jack Nicholson vette át életmű-díját. Az ünnepségre a magyar stáb is hivatalos volt: "Nicholsontól három méterre voltunk, ő Dennis Hopperrel együtt érkezett, akivel legendásan nagy haverok. Sean Pennt is láttuk, de az ilyen sztárok körül olyan biztonsági őrizet volt, hogy nem nagyon lehetett a közelükbe kerülni. Robert Duvall-lal viszont sikerült egy közös fényképet készítenünk" - számolt be a filmben is fotóst alakító Kolovratnik szakmai tapasztalatairól.

Jack Nicholson, a díva

Tekintse meg képeinket!
A biztonsági erők aktivitása persze akkor érte el tetőfokát, amikor Jack Nicholson ereszkedett le - már-már dívához méltó negyven perces késéssel - szállodai szobájának magasából a díjátadóra: "Abból lehetett sejteni, hogy ő érkezik, hogy hirtelen rengeteg biztonsági ember került elő, pedig senki nem volt a vörös szőnyegen. Akkor még a fényképezőgépeket is elvették." - érzékelteti a színész, milyen az manapság, amikor az istenek emberi alakot öltve szállnak le a nép közé. "Érdekes volt, hogy ezeknek a színészeknek már annyira ismered az arcát a filmekből, hogy szinte személyes ismerősödnek érzed őket - mégis különös hirtelen testközelből látni őket." - osztotta meg a Velvettel ambivalens érzéseit is.

A magyar akcentus bejövős

A színész egy közönségtalálkozón is részt vett a film fesztiválszereplése kapcsán: "A kintieknek kuriózum volt, hogy magyar vagyok, és meglepte őket, hogy angolul beszélgetek velük. De nagyon tetszett nekik az akcentusom". Persze ettől még nem szövöget nemzetközi karrierre vonatkozó terveket: "Én erre nem is volnék alkalmas, azt hiszem. Aki ott próbál valamit elérni, annak nulláról kell indulnia, és óriási melót és kitartást igényel, hogy vidd is valamire. De legfőképp a családom az, amit nem szívesen hagynék itt."

Mint a moziban

De Kolovratnik nem is ilyen tervekkel indult Amerikába: "Elsősorban nyaralásnak fogtam fel az egészet, így a fesztivál után autót béreltünk, és a következő két hétben igyekeztünk annyi helyre eljutni, ahová csak tudtunk." Barátnőjével először a Grand Canyont nézték meg, majd dél felé vették az irányt, ahol egész a mexikói határig jutottak, visszafelé pedig Los Angelesbe és San Franciscóba is benéztek. Bevették az útitervbe a 66-os utat is, ahol - stílusos módon - még egy motorostalálkozóba is belefutottak.

"Amerika olyan, mint a filmekben: annyiszor láttad már, hogy amikor végre ott vagy, ismerősnek érzed. Én sem csalódtam, de számomra a legnagyobb élmény mégis maga az utazgatás volt: lenyűgöző a táj változatossága, a távolságok, azok a szélsőségek, amit itthon nem látsz. Las Vegasból például 13 óra alatt lehet eljutni autóval San Franciscóba, ez alatt jártunk 7000 láb magasan, mamutfenyők közt, pár órával később pedig 200 lábbal a tengerszint alatt, a sivatagban, ahol este 9-kor is 43 fok van."

A királyfi bicajjal érkezik

Az amerikai nagy kalanddal azonban még nem ért véget a nyaralás. A művész barátnőjével és egy közös barátjukkal jövő héten Spanyolországba indul biciklitúrára: "A Pireneusokból indulva egy 830 kilométeres zarándokút útvonalán bicajozunk végig az óceánig, Santiago De Compostellába. Láttam fotókat a helyről: gyönyörű, de kemény túra lesz." A Vígszínház színésze azonban nem ijed meg a kihívásoktól: a túlélőnyaralás után a színházi szezont Győrben, a Hamlet főszerepével kezdi: "Mit is mondhatnék? Persze, hogy ez minden fiatal színész szerepálma!"