horoszkóp

Koós Réka kedvence senkit nem érdekel

2008.11.21. 13:00
Koós János lányának a Szombat esti lázban lesz alkalma olyan dalokat is elénekelni, amiket egyébként nem szokott. Legszívesebben jazz-t adna elő, és kedveli a progresszív heavy metált is, de erre nem kíváncsiak az emberek.

A Szombat esti láz november 22-ei adásában a táncoló hírességek mellett fellép Koós Réka is, aki szólóban és Emilióval közösen is énekel majd. "Whitney Houston egyik korai dalát együtt adjuk elő, ezenkívül még lesz swing, valamint popdalok is, például R Kelly-től"- nyilatkozta a Velvetnek Koós Réka. Az énekesnő honlapján egyébként megtalálható a repertoárja, ami a következőképpen állt össze: "Tulajdonképpen az élet alakította ki. Vannak olyan dalok, amiket nagyon sokszor kérnek, nagyon tetszik az embereknek. Ezek között akad, amit én is kedvelek, és olyan is, amit nem. Sajnos nagyon ritka az, hogy az énekesek olyan dalokat adjanak elő, amiket igazán szeretnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy-egy műfaj kiválóságai, mint például Ella Fitzgerald ne lenne tehetséges művész. Sőt! Én is nagyon szívesen énekelnék jazzt" - tette hozzá Koós Réka, aki egyébként nagyon sokféle zenét szeret, többek közt a progresszív heavy metált is.

"Operett-musical szakon végeztem, tehát ez az elsődleges műfaj. Ez nem jelenti azt, hogy mást ne énekelnék. Kivételt képez az opera." Koós Réka szerint egyébként nem véletlen, hogy a musical ilyen népszerű műfaj hazánkban. Hozzátette, külföldön kicsit másként viszonyulnak a musicalekhez. "Amikor külföldön laktam, több olyan darabban játszottam, amiben itthon is szerepelek. Angol nyelvterületen nem előadásként, hanem showként emlegetik a musicaleket. Az embereket szerintem leginkább a csodálatos díszletek és jelmezek fogják meg, valamint az, hogy mindenki mosolyog, hogy több tucatnyi statiszta egyszerre emeli a lábát." - mondta Koós Réka, aki szereti a prózai darabokat is, és ha tartalmasabb szórakozásra vágyik, akkor elmegy egy fúziós jazzkoncertre.

Klikk!

Persze erre nem mindig adódik lehetősége: "Csütörtökön például Dionne Warwick koncert volt a Művészetek Palotájában, de aznap ünnepeltük édesapám 71. születésnapját is, így nem tudtam elmenni." Koós Réka szerint egyébként egy külön cikket érne annak elemzése, hogy milyen hatással van karrierjére az, hogy ő Koós János lánya. "Kaptam hideget és meleget is emiatt, de nem akarok panaszkodni. Nagyjából ugyanannyi előnye és hátránya van" - nyilatkozta Koós Réka, akinek párja, Reggel Ferenc több zenekarban is dobol, tehát szakmabeli. Szerencsére ennek csak pozitív oldala van: "Ugyan ki értené meg jobban, hogy az ember hajnali ötkor vagy hatkor ér haza. Ha tehetem, akkor elmegyek a koncertjére, még akkor is, ha az adott banda éppen nem tartozik a kedvenceim közé."