horoszkóp

Dolgozhat a válogatottnál az ittas vezetéssel gyanúsított vízilabdázó

2008.01.12. 09:35
A Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára elhamarkodott döntésnek tartja, hogy klubja eltiltotta az ittas vezetéssel gyanúsított olimpiai bajnokot. Köpf Károly szerint a magyar válogatott akkor is számít Kósz Zoltán munkájára, ha az egykori válogatott kapust elítélik.

Kósz Zoltán, a 2000-ben olimpiai aranyérmes magyar vízilabda válogatott kapusa november 23-án került összetűzésbe a rendőrökkel Budapesten, az I. kerületben. A sportoló és ismerősei autóját az Alagút mellett állította le egy járőr, mert állítólag bizonytalannak tűnt a vezető.

A szondáztatás után ötperces kergetőzés, köpködős, rugdalós lökdösődés kezdődött, amelyben a vébé bronzérmes vízilabdázó, Petőváry Zsolt volt a rendőrök ellenfele. A rendőrök csak az erősítés megérkezése után tudtak úrrá lenni a helyzeten. Később kiderült, Kósz ittas volt, pécsi csapatánál felfüggesztették.

Egy héttel később az ügyészség vette át a vízilabdások és a rendőrök összetűzésének vizsgálatát, miután az ügy érintettjei az egyenruhások is, ezért ők nem nyomozhatnak. A szakértői vélemények elkészültéig a vízilabdások nem játszhatnak klubjukban.

Újabb néhány nappal később a két vízilabdás gyanúsított lett: Kósz Zoltán valószínűleg ittasan vezetett, Petőváry Zsolt pedig dulakodott, tájékoztatta a sajtót december 3-án az ügyben eljáró Fővárosi Főügyészség.

A Nemzeti Sport a napokban tudósítást közölt arról, hogy a női vízilabda-válogatott Godova Gábor szövetségi kapitány vezetésével megkezdte a felkészülést az olimpiai selejtezőre. A csapat másodedzője, Kósz Zoltán is munkába állt a női válogatott mellett, ő vezette a hétfői első edzést.

A szövetség elégedett Kósszal

A Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára a Velvet kérdésére elmondta, az egykori olimpiai bajnok másodedzőként a szövetség alkalmazottja, főnökei elégedettek Kósz Zoltán munkájával. Köpf Károly szerint az ártatlanság vélelme természetesen megilleti a gyanúsított vízilabdázókat, a szövetség vezetői nem örülnek a kialakult helyzetnek, de elfogadják azt.

Lapunk kérdésére a főtitkár elmondta, hogy az MVLSZ akkor is számít Kósz munkájára, ha elítélik, hiszen ha pénzbüntetést kap, attól nem lesz priusza és dolgozhat a válogatott mellett. Ha szabadságvesztésre ítélik - ami valószínűtlen -, akkor természetesen nem láthatja el feladatát. A főtitkár elhamarkodott döntésnek tartja, hogy klubjuk eltiltotta a játékosokat, a szövetség véleménye más, az MVLSZ nem tervez hasonló lépést.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft