Kozsó nindzsákkal harcol a Budapest Szálló tetején

2004.03.23. 00:02
Kozsót két vérszomjas nindzsa támadta meg, miközben meditációs gyakorlatait folytatta a Budapest Szálló tetején. Ez persze nem zavarhatta meg a csi áramlását, a Mester szomorú szamurájhoz méltóan, félkézzel intézte el a bérgyilkosokat. Gyanúja szerint a merénylet mögött a március 27-i Sztárbox-összecsapásban ellenfeleként fellépő Bebe állhat, pedig nem is.
Kozsó előbb fogy, aztán edz

Kozsót épp a bokszedzése előtti percekben sikerült elérnünk. Az énekes-producer február 9-én, születésnapján kezdte el a felkészülést az RTL Klub Sztárbox című eseményére, ahol Bebével, a Back II Black együttes frontemberével (és egyben saját egykori felfedezettjével) fog megmérkőzni. Kozsó nemrég sikeresen teljesítette fogyókúráját: "Békében és harmóniában fogytam egy olyan módszerrel, ami mellett nemhogy nem kellett, nem is lehetett mozogni" - oszt meg velünk fontos műhelytitkokat az egyre áramvonalasabbá váló szamuráj. "Most 22 kilóval vagyok kevesebb, és gőzerővel vetettem magam bele az edzésekbe". Az énekes heti 5 alkalommal vesz részt másfél órás technikai edzéseken Szikora István irányítása alatt, de emellett erőnléti gyakorlatokat is végez otthon, és napi 7 kilométert fut.

Önmagával szemben kihívás

Tekintse meg képeinket!
"István nagyon jó edző, és nagyon komolyan készülök az összecsapásra, de mindezek ellenére nagyon nem érzem magaménak ezt a sportot. Nem vagyok agresszív és verekedős, de épp azért vállaltam el az RTL Klub felkérését, mert magammal szemben érzem kihívásnak, hogy minél jobban helyt tudjak állni. Szeretném bebizonyítani magamnak és a nézőknek is, hogy nemcsak romantikus vagyok, hanem férfi is, ha kell." - vallotta a Velvetnek a galamblelkű harcművész.

A zen és a nindzsák leverésének művészete

A teste felkészítése mellett Kozsó a lelkét is igyekszik felkészíteni: a támadás idején épp meditációs gyakorlatait végezte a Budapest Szálló tetejének szerzetesi magányában. "A nindzsák tényleg megleptek, nem számítottam rájuk" - állítja az énekes, bár szerinte nem elképzelhetetlen, hogy ellenfele, Bebe próbálta ilyen módon megúszni az összecsapást. Kozsó azonban nem hagyja magát ilyen egyszerűen kizökkenteni a zen-állapotból: miután fél kézzel harcképtelenné tette a rettenetes, ijesztő és vérszomjas bűnözőket, ismét meditációs gyakorlatainak adta át magát. "Gyakran szoktam meditálni, és az egyik legjobb dolog, ha ezt valami magas helyen, háztetőn, kilátókon tehetem. Csodálatos érzés, amikor ülsz a város felett, a semmi tetején, és egész tested-lelked átitatja a világ szele. Az mindig segít." - mesélte bosszúálló fogadkozások helyett mély bölcsességgel a csipkefinom lelkű szamuráj.

Bebét a harcosok szelleme segíti

Bebe, a Back II Black énekese harci testfestésben díszelegve, két fekete szépség segítségével készül a Kozsó elleni sztárbox-mérkőzésre. A két lány főleg mint látványelem funkcionált, amikor a Campona Tropicariumban a szerencsések ízelítőt kaphattak abból, hogyan vonul majd be az énekesből lett bokszoló kongák ritmusaira a ringbe, nyilván a szavanna őrző szellemeinek védnöksége alatt.

Nem bosszúállásra készül

Bebe több mint egy hónapja kezdte az edzést és nagyon intenzíven, a hét minden napján dolgozik trénerével, Szabó Gyugyó bá'val. Az, hogy ellenfele Kozsó lehetne, az ő ötlete volt: pár évvel ezelőtti, a Picasso Branch kapcsán folyó pereskedéseik ugyan lezárultak már, de az énekes és exproducere azóta sem nagyon beszéltek. Állítása szerint emiatt azért nem küldene nindzsa-bérgyilkosokat ellenfelére, hiszen úgy véli, épp ez a bokszmeccs lehetne frappáns lezárása a régi feszültségeknek. Számára ez a meccs nem a bosszúállásról szól, mint ahogy a boksz sem az agresszióról.

Észjáték és megbecsülés

"Ez a sport egy nagyon összetett dolog, egy észjáték, ahol gondolkozni kell. Ráadásul két dolgot folyamatosan szem előtt kell tartanod: nem becsülheted le az ellenfelet, és nem veszítheted el a fejed. Bármelyikben is hibázol, elvesztetted a meccset." - állítja a félvér énekes, akinek nem újdonság ez a sportág, hiszen édesapja bokszoló volt, és annakidején már kisfiát is tanítgatta az alapokra.

Bebe úgy maradt

Klikk a képre!
Bebének saját bevallása szerint most kapóra jött az RTL Klub felkérése, mert autóbalesete miatti egyhónapos ágyhozkötöttsége után már épp szerette volna újrakezdeni a mozgást. "Több mint egy hónapja edzek, de már fogytam, jobb az állóképességem, sokkal jobban bírom a stresszt is, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom!" - újságolta az énekes, aki azt is elárulta, hogy azt tervezi, az összecsapás után sem áll le ezzel a sporttal. "Ha nem is ennyire intenzíven, de heti háromszor ezután is le fogok járni a terembe." - tervezi. Ennek oka viszont nem csak a sport: Gyugyó bácsit is igazán megszerette, aki Bebe szerint minden tanítványát szinte gyerekeként kezeli. "Az edzések mellett valami pluszt is kaptam tőle, ami nagyon sokat segített és nagyon fontos nekem" - vallja az énekes.

Na jó, de a nindzsák?

Miután Kozsó megsemmisítő győzelmet aratott felettük, a nindzsák telefonszám és e-mailcím hátrahagyása nélkül szégyellősen eltűntek, szerkesztőségünk így nem tudta megkérdezni őket brutális tettük indítékairól. Aki a fényképek alapján mégis felismerni véli őket, ne habozzon tudatni szerkesztőségünkkel, a nyomravezetőnek egy éves Velvet-előfizetést ajándékozunk.