Volt csokiszökőkút, koktélhegyek és festett mellű hoszteszek. Meg néhány idősebb celeb, akit igazán jó volt látni. Meg néhány fiatalabb is, akik jól berúgtak.

Egyáltalán nem úgy van az, hogy óceánokat kell átrepülni egy csepp Vegas-fílingért. Van itt nekünk a harmadik kerületben is. Eurovegasnak hívják, ami kicsit nagyképűen hangzik ugyan, pláne ha kiderül, hogy csak egy pláza első emeletének egy eldugott sarkában van, de a miénk. Illetve nem egészen a miénk, hanem többek közt Korda Gyuri bácsié is, hiszen itt üzemel mostantól a Korda Póker Klub (KPK), ami viszont nyilván mindenkié, aki szeret pókerezni.

KPK, tiszta Vegas

Az Index Videója katt

A vip nyitóbulit hétfő estére tették, ezek szerint nagyjából biztosra mentek, ennek ellenére a meghirdetett hétórás kezdésre csak kevés celeb érkezett, nyilván ismerik már a dörgést. Pedig nem lenne hülyeség egyszer végre pontosan kezdeni a játékot, hogy az ember ne fejelje le a pókerasztalt az este végére. De bizony fél tízig nem ültették asztalhoz a játékosokat, hanem.

Volt mixershow. Tényleg show volt, bár a hely láthatóan kicsi az efféle programhoz, ahogy a zenét - az amúgy talán túlságosan is lelkiismeretesen - szolgáltató zenekar (Vegas Show Band) is alig fér el a klub egyik sarkában. Az ezer forintos kreditet hamar elrulettezzük, mert már várjuk, hogy lehessen játszani, persze közben a szemünk sarkából a híresember-felhozatalt böngésszük.

Nézze meg képeinket!

Idősödő celebparti

Meg is állapítjuk, hogy Kordáék sok velük egyidős üzletembert ismernek, akik feleségeikkel érkeznek, és köztük elvétve találni egy-egy sorozatsztárt; de mi ennek örülünk, mert már unjuk ugyanazokat az arcokat, akiket mindig meghívnak a pókerpartikra.

Nincsenek például a Rippel fivérek, vagy OJ Sámson (ezt bánjuk, mert ő feletébb szórakoztató), de azért Majka és Sebestyén Balázs befut idővel, hogy ne legyen teljesen idegen a banda. A többi celebpókerarc valahogy nem jelenik meg, ezt is bánjuk, mert ezeken a bulikon egész ütőképes kis csapat szokott összefutni, már-már jó barátokként üdvözöljük egymást.

Nyerni is lehet, ha Gyuri bácsi nem gurul be

„Nem kell megijedni, nem fogunk énekelni” - kezdi Gyuri bácsi a nyitóbeszédet, amiben bemutatja a társát, annak feleségét és elmondja, hogy az első helyezett Tunéziába utazhat; de lesz tombola, aminek a fődíja 100.000 forint értékű bón, amit le lehet játszani. Klárika aggódik egy kicsit, hogy mi lesz, ha ő nyeri a tunéziai utat, de ő nem nyerheti. Ezután hű férje közli, hogy együnk. Mi ennek is eleget teszünk, aztán már tényleg nagyon várjuk, hogy lehessen játszani, de az nem olyan egyszerű.

Gyuri bácsi kezd ideges lenni, mert nincs mikrofon, neki meg hangja, amivel túlkiabálja az addigra népes tömeget. Megjelenik egy csomó olyan arc, akiket csak ritkán látunk, például Szőke Zoltán a Barátok Köztből, Harmath Imre a Szeress mostból, Brozik Klára a Jóban Rosszbanból; de Aradszky Laci bácsi is felvonul, meg Juszt László, elképesztő.

Gyuri bácsi már nagyon ideges, olyanokat mond, hogy ő még nem hallott ilyet, és Klárika is hiába viccelődne vele. Mondjuk Gyuri bácsinak igaza van, már mi is nagyon türelmetlenül várjuk, hogy kiderüljön, kivel ülünk egy asztalnál. Felmerül, hogy a profik üljenek egy külön profi asztalhoz, ami azért különösen nagyon mókás, mert mi nem látunk igazi hivatásos játékosokat a tömegben, de aztán kiderül, hogy valószínűleg Sebestény Balázsra meg a Para-Kovácsra gondoltak. Klárikának az is eszébe jut, hogy legyen külön női asztal, de szerencsére ez a terv sem valósul meg.

Aradszky a király

Mókamesternek ott van Zana Józsi bácsi, Ganxsta fater is, be is szól szegény Gyuri bácsinak, hogy „mi az, nem tudsz létezni mikrofon nélkül?” Ezt kétszer is elmondja, de házigazdánk nem lát a pipától, így nem hallja meg. Aztán végre húzunk helyet és asztalhoz ülhetünk, elég illusztris társasággal, Klári nénivel, Aradszky Laci bácsival, Hajnallal az Indexből, és Rakonczai Viktorral, aki egész érdekes dolgot művel, amikor az első körben egy sorgyanús drillre all in-t mond és elbukja a vagyonát, ráadásul pont az idősödő táncdalénekessel szemben.

Klikk!

Laci bácsi viszont cinkosan megosztja velünk, hogy utoljára húsz éve játszott Amerikában, de akkor nagyon szerette. Jól is nyomja, egész komoly összeg halmozódik fel előtte, de olyan tizenegyre elfárad, így igazságos Gyuri bácsi szétosztja az asztalnál ülőknél a vagyona felét. A másik felét Rakonczai Viktor kapja, aki viszont olyan ügyesen gazdálkodik vele, hogy még egy pókert is összeszed és ezzel sosem látott mennyiségű zsetont gyűjt be.

Megy-e a Viktor Tunéziába?

Sokáig vagyunk asztalnál, a hétből már csak kettőnél játszanak, Klári néni is kiesik, mi meg már majd elalszunk, így utolsó 25.000 zsetonunkat fél egykor egy kétes all in-re tesszük és elbukjuk Rakonczaival szemben, de ekkor már nem panaszkodunk. Szinte mindenki hazament, a játék végét képtelenség kivárni, de azért megbeszéljük Lola pártfogójával, hogy reggel felhívjuk az eredmény miatt. Nyolctól teniszezik, így ez majd eltart egy darabig, de végül elérjük és kész szerencse. A reggel négyig tartó partit ugyanis nem ő, hanem testvére, Imi nyerte, tehát ő mehetne Tunéziába, de a lehetőséggel nem él, inkább átpasszolja a szüleiknek. Viktor a harmadik lett, mint elmondta már elég fáradt volt a végére és kamikáze módon játszott, de természetesen örül Imi győzelmének. Eddig még egyikőjük sem nyert celebpókeren, viszont interneten már voltak sikereik.

Így nyílt hát meg Gyuri bácsi pókerklubja, mindenki jól érezte magát, berúgott, mert folyt a pia, meg a csokoládé fondü. Hogy más volt-e mint egyéb celebpóker partik? Nem igazán, max. a közönség korát illetően. De legalább igazi furi úri muriban lehetett részünk. Kár lett volna kihagyni.