'Nem csak sztár barátnőim lehetnek'

2004.10.13. 16:55
Ha egy újságírónőt egy igazi szexszimbólum hív meg miami tengerparti otthonába, kevés olyan elképzelhető ok létezik, ami miatt azt visszautasítaná. Az Elle munkatársa természetesen eleget is tett a meghívásnak, és többek között arról is beszélgetett az énekessel, hogy miként állnak mostanában a dolgaik Nicole Kidmannel.
Lenny Kravitz lassan a negyvenedik születésnapját ünnepli. Önmaga definiálása sosem ment neki könnyen: New Yorkban nőtt fel, édesapja, Sy Kravitz zsidó származású tévéproducer, édesanyja pedig egy bahamai színésznő, Roxie Roker. 11 éves volt, amikor Los Angelesbe költöztek. A Motown Records éppen ezekben az években állt át az úgynevezett "beach side rock" irányzatra, így a tehetséges fiatal zenészt azonnal szerződtették, amint meghallották egyéni, funkyt és rockot ötvöző muzsikáját. Olyan világslágerek köthetők a nevéhez, mint az Are You Gonna Go My Way?, az It Ain't Over Till It's Over és a Fly Away, és ő írta Madonna Justify My Love című számát is. Válogatásalbuma nyolcmillió példányban kelt el világszerte, emellett számos Grammy- és MTV-díj boldog tulajdonosa.

Napszemüvege egy páncélozott limuzinra emlékeztet: mélyfekete színű, arany díszekkel, tökéletesen átláthatatlan üveggel, ami valódi rocksztár külsőt kölcsönöz neki. A beszélgetés alatt egy pillanatra sem veszi le.

Ez a ház már nem az a szőrmével burkolt falú, örömtanyának is beillő stúdió, amelyben a rocksztár eddig lakott. Két éve költözött ide, a Sunset Islandre, amikor Lisa Bonnet színésznőtől született kislánya, a 15 éves Zoe szülői felügyeletét neki ítélte a bíróság. Az énekes nem szívesen beszél arról, miért nála helyezték el a gyereket, csak ennyit mond: "Már épp ideje volt." Lisával egyébként jó barátságban vannak, állítólag a kislány akart az apjához menni.

Arról viszont szívesen mesél, mi mindenen kellett változtatnia, hogy megfeleljen Zoe igényeinek. "Az előző házam nagyon vad volt. Nemcsak a stílusa, az atmoszférája is. A nap bármely percében nyitva állt a barátaim előtt_ Amikor nekem ítélték a lányomat, arra gondoltam, olyan házat kell vásárolnom, ahol otthon érezhetjük magunkat, mint egy igazi család."

Lenny és a nők

"A Calling All Angels című dalban az angyalokat hívom segítségül, hogy jöjjenek és szabadítsanak ki évek óta tartó magányomból" - vallja be az énekes. Szokatlan gondolat, hogy az angol bulvársajtó által csak Lenny The Loinnak (kb. Ágyék Lenny) becézett férfi esetleg egyedül bolyong a nagy családi birtokon.

Lánya anyjával hat évig voltak házasok, azóta a férfit összehozták már Madonnával, Natalie Imbrugliával, Kylie Minogue-gal, Vanessa Paradis-vel, a bulvársajtó pedig legutóbbi kapcsolatát is élvezettel tárgyalta: Nicole Kidman-nel tavaly decemberben szakítottak. Kravitz szerint a színésznővel a mai napig különleges kapcsolatban állnak. Hogy pontosan milyenben? "Hát, ezt nem tudnám jól megfogalmazni. Őszintén? Valahogy spirituálisan kötődünk egymáshoz, annyira, hogy azt nem tudom szavakba önteni. Hihetetlen, de tényleg fantasztikus barátság van köztünk. Pillanatnyilag csak ennyit mondhatok."

Elképzelhető persze, hogy ez a megfogalmazás csak a szupersztár verziója annak, hogy "Kirúgott, mert kétszer is megcsaltam azzal a művészlánnyal." A pletyka szerint ugyanis akkor szakítottak, amikor Lennyt lencsevégre kapták egy éjszakai bárban, amint egy brazil művészlánnyal, Isis Arrudával ölelkezett.

Annak idején sokakat már az is meglepte, hogy ők ketten egyáltalán összejöttek. "Azért, mert nem ismernek minket - mondja kicsit ingerülten, és feljebb ül a napozószéken. - Azok, akik nem ismernek minket, nem tudják, hogy mennyire hasonlóak vagyunk. Talán fura, de például szenvedély tekintetében egymás tükörképei is lehetnénk. Ahogy érzünk, amiket teszünk. Egyszer azt írták, hogy nekem csak sztár barátnőim lehetnek. De ez hülyeség. Én a jó embereket szeretem. Ám, ha épp egy kenyérárus lánnyal járok, akkor az nem érdekli ennyire a sajtót. Az újságírókat sokkolja a nagy felfedezés, hogy esetleg hétköznapi emberekkel is járhatok. Pedig magam is hétköznapi ember vagyok. Ez csak a munkám.

A teljes cikk az ELLE októberi számában olvasható.