horoszkóp

Kylie Minogue beperelte mentorát

2005.01.25. 11:04
Kylie Minogue tanácsadói szerint nem kapott elég juttatást a válogatáslemezéért. 156 millió forint járt volna neki, de csupán 94 milliót kapott, ezért beperelte azt a menedzsert, aki felfedezte őt, és megírta számára az első slágerét, az I Should Be So Lucky-t.

Kylie Minogue beperelte egykori brit zenei producerét, aki a nyolcvanas években elindította a pályán. Az ausztrál énekesnő azzal vádolja Pete Watermant, és a vezetése alatt álló PAL Productions-t, hogy túl keveset fizetett az 1992-ben megjelent Greatest Hits lemez után. Az énekesnő legjobb dalait az első kiadás után egy évtizeddel újra kiadták, de Kylie szerint abból sem kapott elég tiszteletdíjat.

Tíz éve elmaradt fizetés

Bő tíz év után azért épp most vált aktuálissá Kylie követelése, mert nemrég tudta csak meg, hogy Pete Waterman elmaszatolta a juttatást. Az énekesnő megbízott egy auditáló céget, hogy kövesse és tegye rendbe a pénzügyeit.

#alt# A cég munkatársai átnézték a könyvelést és Kylie iratait, amelyből kiderült számukra, a válogatáslemezből 10 százalékkal kevesebbet kapott az énekesnő, mint amennyi megillette volna. Az auditáló cég szerint 830 ezer dollárt, vagyis körülbelül 156 millió forintot kellett volna átutalni neki a Greatest Hits megjelenése után, de az ausztrál popikon 500 ezer dollárt, azaz 94 millió forintot kapott.

Kylie ezután keresetet adott be az egykori menedzser ellen, nem csupán a visszamaradt fizetését, de a kamatokat, egyéb károk és a kiadások megtérítését követelve. Az ausztrál szappanoperában debültált énekesnő kétségkívül Waterman legsikeresebb felfedezettje volt. Számára írta az I Should Be So Lucky című slágert, amellyel Minogue több héten keresztül az európai slágerlistákat is vezette. Waterman a nyolcvanas években sorra gyártotta a slágereket és sztárokat producertársaival, Matt Stockkal és Mike Aitkennel. Ők futtatták be a szintén ausztrál Jason Donovant, Rick Astleyt és a Bananaramát is.

Most már eltűnne

Nemrég azonban arról nyilatkozott, hogy elege lett a hírnévből és az ismertségből. Egyre inkább zavarja, hogy bárhol jár, felismerik. Még akkor is, ha parókával ás baseball sapkával szeretné álcázni magát. A Femalefirst információi szerint Kylie Minogue szeretne egy rövid időre eltűnni, hogy szabadon pihenhessen. Az énekesnő nővére, Danii a több mint egy évtizede tartó ismertség után arra vágyik, hogy végre hétköznapi életet élhessen.