Egy nappal azután, hogy Kylie Minogue közleményben tudatta, rosszindulatú daganatot találtak a mellében, sürgősen megkezdték a gyógykezelését. Az énekesnő bízik abban, hogy állapota gyorsan javul majd. Húga, Dannii szerint szerencsére korai stádiumban fedezték fel a betegségét. Az énekesnő weboldalát túlterhelték az aggódó látogatók, rajongói mellett John Howard ausztrál miniszterelnök is jobbulást kívánt Minogue-nak.

Szerdán várhatóan kórházba vonul Kylie Minogue, aki kedden jelentette be, hogy mellrákja van. Az énekesnő lemondta ausztráliai és angliai koncertjeit. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, milyen kezeléseken kell részt vennie, és előreláthatólag meddig tart a terápia. Minogue betegségét is csak azért jelentették be ilyen hirtelen, mert még az e heti koncertjeit is lemondta, hogy megkezdhessék a kezelést.

Lemondta a turnét

Tekintse meg képeinket!
A 36 éves popénekesnő tumora a kezelőorvosa szerint kezdeti stádiumban van, amelyről kedden számolt be a PA brit hírügynökség. A diagnózis után az ausztrál énekesnő a teljes "Showgirl" turnét lemondta, bár a már elkezdett koncertkörút több állomására minden jegy elővételben kelt el, írja az MTI.

Kylie Minogue közleményben tudatta a rajongóival, bízik abban, hogy mielőbb javul az állapota. "Remélem minden jól alakul, és nemsokára visszatérhetek" - nyilatkozta az ausztrál származású énekesnő. Orvosai és hozzátartozói egyaránt derűlátóan nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy a popsztár legyőzi a betegséget.

Nem halálos ítélet

"Ez nem egy halálos ítélet" - hangsúlyozta az ABC rádiónak szerdán Helen Zorbas, az ausztráliai Országos Rákellenes Központ igazgatónője. Hasonlóan nyilatkozott Minogue testvére, Dannii, aki kijelentette: "A rákot olyan korai szakaszában fedezték fel a nővéremnél, ezért valamennyien optimisták vagyunk. Reméljük, minden jóra fordul." A szintén énekesnői karriert befutott Dannii megköszönte a Kylie-nek küldött ezernyi támogató és kedves hangú üzenetet. "Tudom, hogy kedves gondolataitok nagyon sokat számítanak majd neki, ahogy javul majd az állapota" - mondta a BBC riporterének.

Ausztrália miniszterelnöke aggódva reagált a popsztár betegségének hírére."Azt gondolom, most valamennyi ausztrál polgár gondol Kylie-ra és jobbulást kíván neki" - nyilatkozta John Howard. "Ijesztő, hogy egy ilyen fiatal nőnél diagnosztizálják ezt a betegséget" - jelentette ki miniszterelnök, aki reméli, hogy a korai felismerésnek köszönhetően az énekesnő teljesen felépül majd.

Kollegiális segítség

Klikk a képre!
Az énekesnőnek honfitársa és kolléganője, Olivia Newton-John segít feldolgozni betegsége tudatát. Newton-Johnnak is mellrákja volt, ám legyőzte a betegséget. Minogue jó barátságban van az énekesnővel, aki kedden meglátogatta, és segített neki lélekben felkészülni a kezelésre és az ezzel járó stresszre.

Kylie Minogue jó ideje támogatja a mellrák elleni küzdelmet. Három évvel ezelőtt egy jótékonysági aukción 2400 angol fontot adtak az énekesnő piros és fekete csipkemelltartójáért, a bevételből pedig egy mellrákosokat segítő alapítvány kapta.