horoszkóp

Gáspár végtelenül szerény volt, és mindig csak adni akart

dr
2009.04.01. 11:04
Dáridó Lajos fedezte fel Gáspár Győzőt éppen tíz éve. A mester szerény és jószívű embernek ismerte meg a showmant, aki majd 40 kilóval volt több, a mai súlyánál. Ügyetlenül öltözött, akkor még nem találta ki magát, ma már viszont nem mondhatjuk el róla ugyanezt. Mára példakép lett, hiszen az akarása az állócsillagok közé repítette.

„Győzivel egy nagyon elegáns szállodában találkoztam először. A TV2 akkori vezetése megegyezett a Dáridóval, hogy azt a fajta zenét, amit a Romantic képviselt, gyakori megjelenésre szánjuk. Kértünk egy találkozót tőlük. A kapuhoz érve felhívott, hogy szeretné, ha bekísérném, mert nem ismeri a járást.” Galambos Lajos így emlékezett vissza az első pillanatra, mikor élőben is találkozott az énekessel. Szerénynek, és a jó értelembe véve egyszerű embernek látta, aki tíz év alatt olyan utat tett meg, ami másoknak is követendő példa lehet.

A beszéddel is akadtak problémai

Galambos Lajos ekkora még nem sejtette, hogy kit szabadít a magyar showbiznisz világára, de abban már akkor is biztos volt, nem egy énekes-fenoménnal van dolga. „30-40 kilóval volt több, mint most. Ügyetlenül öltözködött, akkor még nem találta ki magát. Szorongott, gátlásos volt, és zavartan viselkedett. Meg is bántam, hogy egy elegáns szállodába hívtam őket, szerényebb körülmények közé kellett volna invitálnom a csapatot.” Lagzi Lajos azt is elmondta, bátorította, annak ellenére, hogy látta, nem igazán énekes, nem igazán táncos, sőt a beszéddel is akadnak problémái. „Azóta sokat fejlődött, de énekelni máig nem tud, de az nem baj, vannak Kossuth-díjas színészek, akik szintén nem tudnak.”

Galambos Lagzi Lajos!

A Dáridó atyja szerint Nógrádmegyerből az országos ismertségig eljutni nem mindennapi teljesítmény, függetlenül attól, hogy megosztó személyiséggel van-e dolgunk. Kapcsolatuk mélységét mi sem jellemzi jobban, minthogy Gáspár mindig megemlékezik Galambos születésnapjáról, ráadásul elsőként. „Január 25-én születtem, és amint a mutató túljut az éjfélen, kapok tőle egy üzenetet, hogy boldog szülinapot. Nincs olyan karácsony, ami a jókívánsága nélkül múlna el, Győziről csak jót tudok mondani. Jó példa lehet mások számára. Nagyon sztár akart lenni, és az lett. Szeretett volna egy önálló show-t, az a vágya is teljesült. Mondtam is neki, vigyázzon, mit kíván, mert megkapja.”

A már-már misztifikálódó Gáspárról azt is megtudtuk, hogy nemcsak ő, de felmenői is jó igen viszonyt ápoltak a trombitással. „Volt egy hosszú időszak, amikor nem volt jóban az édesapjával, akkor az édesanyjával összehoztunk egy találkozót apa és fia között, és szerencsésen ki is békültek. A kedves papa, szintén olyan szórakoztató jelenség, mint a fia.” Galambos Lajos, mikor arra kértük, emlékezzen vissza felfedezettje legemlékezetesebb ötletére, akkor tudtuk meg, egyszer mindenképpen szeretett volna egy disznóvágást szervezni a TV2 udvarában. Persze nem lehetett megvalósítani, de akkor is meghatónak érezte az akarást a zenész. Szerinte Gáspár olyan személyiség, aki adni, csak adni akar, azoknak, akit szeret. Mindent, ami tőle telik.

„Győző sikerének a titka, hogy azt csinálja, amit akar, nem kéri ki mások véleményét, önjáró, és hihetetlen akarattal rendelkezik. Soha nem hagyott abba semmit, ha nem jött össze, újra és újra próbálta egész addig, amíg nem ment.” És igen, a mai szent napon kijelenthetjük, hogy Gáspár Győző mindannyiunk példaképe.