Laky Zsuzsa a tavalyi évi Miss Europe szépségverseny győztese kétszer annyi pénzjutalmat kapott, mint az Idei Európa szépe, Shermine Shahivar, de kevesebb esélye volt a boldogulásra. Laky Zsuzsa itthon nem tudta a kihasználni címét, és az idei versenyben indult Tóth Eszter is inkább külföldi karrierre vágyik.

A Miss Europe szépségverseny idei fődíját felére csökkentették a tavalyihoz képest. A 2004-es verseny győztese a Blikknek arról beszélt, a tavalyi 100 ezer eurós (mintegy 24 és félmillió forint) nyereményhez képest az idén 50 ezer eurót (több mint 12 millió forintot) kap Európa szépe, az iráni származású német Shermine Shahivar.

Karrier: portré a fapadoson

A 21 éves lányt a zsűri 36 induló közül választotta ki. Európa szépe nemrég szerezte egyetemi diplomáját, anyanyelvi szinten beszél németül, fársziul, franciául és angolul. Kedvenc időtöltése az úszás és a lovaglás. A március 12-ei eseményen a tavalyi győztes adta át neki a koronát. 2003 őszén Laky Zsuzsa még nagy reményekkel tért haza a Párizs melletti Nogent-sur-Marne-ban rendezett szépségversenyről.

Klikk a képre!
Az akkor 19 éves lány Magyarország arca lett, és az Európai Uniós csatlakozásunk előtti országnépszerűsítő kampány keretében megbízást kapott a Magyar Turizmus Rt.-től. 2004 április elsejétől Európa legnagyobb városainak repülőtereinek legforgalmasabb részein csaknem háromszáz óriásplakátok jelent meg a szépségkirálynő portréjával a középpontban, amelyik ezzel a felirattal reklámozta hazánkat: "Egy közülünk".

Június elején a Magyar Turizmus Rt. a SkyEurope fapados légitársasággal kötött egyezséget. A szerződés szerint Laky Zsuzsa fotóját a SkyEurope gépeire festették, amelyek egy részét korábban a rendkívül hosszú lábáról híres Adriana Karembeu portréja díszített.

Külföldön próbálnak boldogulni

Laky Zsuzsa ennél több hasznot nem tudott húzni a címéből, és tavaly ősszel a Velvetnek így panaszkodott: "Itthon úgy érzem, nem ismernek el kellően, pedig - ez nem nagyképűség de - nem semmi az, hogy Magyarországot képviselhetem Európa-szerte. Csak ezt itt nem tudják vagy nem akarják kihasználni" - mondta lapunknak a szépségkirálynő, aki akkor azt tervezte, hogy Párizsba költözik, mert egy rövid utazás után úgy gondolta, esetleg a francia fővárosban jobban tudna boldogulni.

Az idei Miss Europe versenyen is indult egy magyar lány, akit sokan esélyesnek tartottak. A szintén Fásy Ádám felfedezettjeként nevezett Tóth Eszter azonban még a legjobb tizenkettő közé sem került be a döntő mezőnyében. A Színes Bulvár Lapnak azonban elmondta, a verseny utáni parti sokkal inkább kedvezően alakult, mint a megmérettetés. "Rengeteg kecsegtető ajánlattal kerestem meg a vacsora közben" - mondta a lapnak Tóth Eszter. A 2003-as Miss World Hungary verseny akkor 16 éves nyertese azóta leérettségizett, de a modellkarrierje nem ível még. Tóth Eszter szintén külföldi ajánlatokban gondolkozik. Elmondta, szívesen elfogadná a lehetőséget, ha huzamosabb ideig Európa valamely országában kellene dolgoznia.