horoszkóp

Hugh Laurie rákapott a nyugtatóra, hogy jól hozza dr. House-t

2008.03.12. 15:35
Hugh Laurie, a népszerű sorozatkarakter, Dr. House megformálója egy interjúban elmesélte, kipróbálta a Vicodint - azt a fájdalomcsillapítót, amit karaktere is szed -, hogy tudja milyen a hatása. Laurie egyébként nincs elájulva a sorozat amerikai népszerűségétől, mert angol színészként zavarja az amerikai akcentus, amit használnia kell, és mert szerinte emiatt nem kap hazájában megfelelő mennyiségű munkát.

Az angol származású Hugh Laurie a Radio Timesnak adott interjújában arról mesélt, hogy Dr. House élethű megformálásához elengedhetetlennek érezte a Vicodin kipróbálását - írja a Celebitchy.com.

A sorozatban Laurie Dr. House-t, egy sánta, fájdalmakkal küszködő orvost alakít, aki egy percig sem tagadja, hogy függője a fájdalmai enyhítésére szedett gyógyszernek. Laurie nem elkötelezett híve a method-actingnek, de úgy érezte, a hitelességhez neki is ki kell próbálnia a szert: „Nem ajánlanám senkinek sem - óvatosnak kell lennünk. De... ha nincsenek fájdalmaid kellemes, lebegős érzést okoz" - mondta el tapasztalatait az interjúban.

Népszerű népszerűtlenség

A színész elmondta még az interjúban, hogy amióta amerikai sikereket ért el egyáltalán nem keresik Nagy-Britanniából: „Becsapódott mögöttem az ajtó, ennyi. Azt mondják, engem már eladtak".

Pedig Laurie elmondása szerint szívesen dolgozna újra együtt angol komikustársával Stephen Fry-jal.

Az angol színész azt is hozzátette még, hogy otthon a szakmában sajnos elkönyvelték úgy, mint akinek a sorozat mellett semmire sincs ideje, és már csak ezért sem kap meghívásokat. Pedig szívesen vállalna más munkákat is Dr. House mellett, például azért is, mert nagyon idegesíti az amerikai akcentus, amit a sorozatban használnia kell.

"Nem nézem rendszeresen a műsort. Odapillantok, ha a gyerekeim nézik. Gyűlölöm magamat nézni, de ami még annál is rosszabb, az az amerikai akcentusom... Annyira ostobán hangzom, egy monoton barom, csomó hülye kiejtési hibával" - fogalmazott magáról élesen Hugh Laurie