Carrie Fisher az Oscar-díjkiosztó parti utáni reggelen bukkant Bush elnök médiatanácsadójának holttestére a vendéghálószobában. Először azt hitték, hogy Stevens halálát szívbetegsége okozta, ám a boncolás kiderítette, hogy kokain és fájdalomcsillapító ölte meg a férfit.

A republikánus párt 42 éves médiatanácsadóját, R. Gregory Stevenst február 26-án holtan találták Carrie Fisher Beverly Hills-i otthonában, írja a Washington Times. A halottkém pénteken kiadott jelentése szerint Stevens halálát kokain és egy OxyContin nevű fájdalomcsillapító túladagolása okozta.

Oscar-partin voltak

Carrie Fisher
A boncolás kiderítette, hogy Stevens szívmegnagyobbodásban és szívkoszorúér-betegségben is szenvedett, a Los Angeles megyei halottkém szóvivője szerint ugyanakkor ez nem játszott szerepet halálában. A médiatanácsadó a Barbour Griffith & Rogers washingtoni lobbicég munkatársaként dolgozott, és az Oscar-díjkiosztóra utazott Los Angelesbe.

Holttest a hálószobában

Stevens régi barátja, Carrie Fisher házában aludt aznap éjjel. A médiatanácsadó halála előtti estén mindketten a Fisher volt férje, Bryan Lourd házában rendezett Oscar-partin vettek részt, melyre számos híresség volt hivatalos. Fisher másnap reggel bukkant a vendégszobában Stevens holttestére. Akkor úgy nyilatkozott: a médiatanácsadó este még "jó formában volt". "Bizonyára botrányt próbálnak kreálni az ügyből, de nincs botrány. Nem értem az egészet" - mondta a színésznő, aki a Csillagok háborújában Leia hercegnő alakításával vált híressé.

Stevens ismert figurának számított a hollywoodi szórakoztatóiparban, legutóbb a választási kampány alatt a Bush elnök médiamegjelenéséért felelős csapatot vezette.