horoszkóp

Csőbe húzták Heath Ledgert a drogozós videón

2008.04.14. 16:35
Kapcsolódók (1)
Egy személyazonosságát titkoló nő feljelentette azt a két fotóst, akik 2006-ban lefilmezték, és kokainnal kínálták a januárban elhunyt színészt. A hölgy szerint Splash News munkatársai megrendezték az egészet, és a színésszel együtt őt is kihasználták. Az ominózus felvétel teljes verziója soha nem került nyilvánosságra, de a vádirat szerint valóban drogozott azon az estén.

Egy nő azt állítja, hogy a színészt csőbe húzták, amikor 2006-ban a Chateau Marmont hotelben felvették, amint éppen drogos múltjáról mesél és kokaint szeretne fogyasztani – olvasható a msnbc.com oldalon. A kilétét titkoló hölgy pénteken be is perelte azt a fotóügynökséget, pontosabban az egyik vezetőt, Gary Morgant, illetve azt a két fotóst – név szerint Eric Munnt és Darren Banks-t, akik a felvételt készítették. A nő állítása szerint a Splash News két munkatársa 2006. január huszonkilencedikén felcsalta Ledgert a hotel egyik szobájába, majd kokaint adtak neki, és lefilmezték. A bírósági papírokban egyébként az áll, hogy a celebnél saját használatra is volt egy kisebb mennyiség a drogból.

Heath Ledger

A hölgy, aki Jane Doe-ként szerepel a dokumentumokban, azért szeretné elhallgatni nevét, mert attól fél, hogy a bántódása esik, amennyiben fény derül személyazonosságára. Annyit tudni róla, hogy az egyik fotós barátnője volt, valamint a People magazinnál dolgozott szabadúszó riporterként, és az egyik Screen Actors Guild Awards utáni buliról kellett tudósítania azon a bizonyos estén. Ezt a magazin egyik munkatársa is megerősítette. Hozzátette, tudtak az incidensről is, de mivel túl sok volt a bizonytalan részlet, nem akartak cikket írni róla.

Ki is az a Jane Doe?

Ahogy a magyar nyelvben a Gipsz Jakab, az amerikai kultúrában a John Doe személynév vonatkozik az átlagos, név nélküli emberre, akit éppen az átlagosságra példaként szoktak felhozni, vagy ismeretlen személyek azonosítására használják. A név női változata a Jane Doe. A gyermekekre elterjedt a Precious Doe (szabad fordításban: "Doe drágaságom"), vagy a Baby Doe (szabad fordításban: "Doe baba") kifejezések. A család többi tagjait James Doe-nak, Judy Doe-nak stb. hívják. A nemzeti zsargonban néha feltűnik Joe Schmoe alakban is.

Forrás: Wikipedia

A hivatalos papírok szerint Ledger rájött, hogy Munn felvételt készít róla, és a jelenlévőknek többször is le kellett csendesítenie őt. A fotósok eközben még több kokaint ajánlottak fel neki, és megígérték, hogy a videót megsemmisítik. Az est folyamán állítólag egy drogdíler is megjelent a hotelszobában, ami a felperes nevén volt. Az asszony nehezményezi, hogy az alperesek az engedélye nélkül filmeztek és használták a minibárt. Úgy véli, tönkretették a hírnevét azzal, hogy ő is szerepel a felvételeken, és szeretné, ha kárát megtérítenék, valamint ő is részesedne a felvételhez kapcsolódó járulékos összegekből. Hozzátette, teljesen megfeledkezett a felvételről egészen addig, amíg az egyik műsor ajánlójában fel nem tűnt.

A felvétel valamilyen úton az Entertainment Tonight és az Insider birtokába jutott, és úgy tervezték, hogy 2008 januárjában leadják a vágatlan verziót. Már el is készült az ajánló a műsorhoz, ám úgy döntöttek, hogy kegyeleti okokból nem adják le a videót. Heath Legder ugyanis január 22-én véletlen gyógyszertúladagolás következtében elhunyt. Döntésükben nyilván az is szerepet játszott, hogy a hírességek megfenyegették a bulvársajtót, miszerint nem állnak szóba többé azokkal, akik közzéteszik a felvételt. Ennek ellenére a News Of The World pár nappal később nyilvánosságra hozta az ominózus felvétel hosszabb változatát, azonban ezen sem lehetett látni a drogozó hírességet, bár azt sikerült rögzíteni, amint egy összetekert bankjeggyel babrál. Ledgerrel ellentétben a társaság többi tagja természetesen bőszen szippantja fel a csíkokat, miközben a színész egy sörös üveggel a kezében beismeri, hogy húsz éven át napi öt jointot szívott el, majd azon mereng, hogy vissza kellene menni három hónapos kislányához, Matildához, és barátnőjéhez, Michelle Williams-hez.